Pääministeri juhlisti Kärkölän syntymäpäiviä

Tunnelma Kärkölän 150-vuotisjuhlassa lauantaina oli kotoisan lämmin. Eikä ihme, sillä Vuokkoharjun koulun juhlasali oli täpösen täynnä kuntalaisia vauvasta vaariin.

Juhlan suunnittelussa oli maltettu pysyä erossa historialuennoista, ohjelma painottui musiikki- sekä tanssiesityksiin.

Juhlapuhujana kuultiin pääministeri Juha Sipilää, joka myös tuntui nauttivan juhlan kulusta.

Pääministeri viittasi puheessaan niin Päijät-Hämeen maakunnan ympäristö- ja clenatech -osaamiseen kuin maakunta-, sote- ja valinnanvapausuudistuksiinkin.

Juha Sipilä sai kärköläläisen juhlayleisön lämpenemään ja myhäilemään hyväntahtoisesti, kun hän osoitti tehneensä tarkkaa Kärkölä-tutkimusta laatiessaan puhetta.

- Kärkölä on lähidemokratian perusyksikkö, jossa ihmiset ja palvelut ovat toisilleen tutut. Kun käy kunnan kotisivuilla, avautuu jotain sellaista, jota suurista kaupungeista ei löydy. Täällä kunnan työntekijöillä on nimet. Tiedän nyt, että uimahallinhoitajana toimii Veli Ahonen, piirinuohoojana Martin Orenius ja kirjastovirkailijana Arja Kuloaro. Ja minulla on halutessani kunnan sivulta heidän suorat matkapuhelinnumeronsa. Teillä ei tarvitse olla moniportaista hallintoa eri virastoineen vaan esimerkiksi rehtori Petri Käkönen huolehtii samalla myös sivistystoimenjohtajan tehtävästä. Uskon, että teillä sekä kuntalaisten että luottamushenkilöiden on helppo lähestyä kunnan henkilöstöä, Sipilä puhui puheessaan.

– Tämä Kärkölän hieno juhlapäivä alkoi aamulla, kun valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat sekä sivistystoimikunnan puheenjohtaja laskivat seppeleet edesmenneiden valtuuston ja hallituksen puheenjohtajien haudoille sekä kirkkopihan muistomerkeille, kertoi kunnanjohtaja Seppo Huldén tervehdyspuheessaan.

Juhlan musiikkiesityksistä vastasivat Yhtenäiskoulun oppilaat aina esiasteelta yhdeksänteen luokkaan. Kärkölän Kansantanssiryhmän tanssiesityksiä säestivät Risto Nykopp sekä Ilkka Kari, jotka musisoivat myös kahvituksen ajan Kärkölän Pelimannien riveissä.

Riikka ”The Voice of Kärkölä” Jaakkola esiintyi puolestaan Markus Venehsalon säestämänä.

Juhlavieraiden kahvituksesta sekä täytekakkujen tarjoiluista vastasivat ruokahuollon henkilökunta.

- Olemme kahvittaneet jotakuinkin 400 henkeä. Kahvitus sujui hyvin, sillä se oli järjestetty kahteen eri pisteeseen.

Lue koko juttu keskiviikon Hollolan Sanomista.

Soili Kaivosoja

Jaa artikkeli

Suosittelemme