Hollolan taideyhdistyksellä värikäs kesänäyttely

Hollolan taideyhdistyksen kesänäyttely avasi ovensa kaikelle kansalle tiistaina Salpakankaalla Tarmontie 5:ssä Realisointimyynnin tiloissa. Maanantai-iltana vietettiin näyttelyn avajaisia. Taideyhdistyksen puheenjohtaja Seija Aakala kertoi avajaisissa, että vuodesta 1983 joka kesä järjestetty kesänäyttely uhkasi jäädä toteutumatta, kun sopivia tiloja näyttelylle ei meinannut löytyä.

- Yhdistyksen jäsenet olivat jo sitä mieltä, että jos ei sopivia tiloja löydy, niin sitten pidetään välivuosi. Minä olin kuitenkin sitä mieltä, että välivuotta ei pidetä, Aakala totesi.

Samalla Aakala välitti avajaisissa vierailleen Hollolan vapaa-aikapalveluiden päällikön Marja Engmanin kautta kuntaan viestin, että näyttelytiloja olisi Hollolaan saatava.

Kesänäyttely saatiin kuitenkin tänäkin vuonna pystyyn ja nyt esillä on 22 taideyhdistyksen jäsenen töitä. Esillä on muun muassa maalauksia, veistoksia, keramiikkaa sekä puu- ja metallitöitä. Mitään yhtenäistä teemaa näyttelyllä ei ole, vaan jäsenet ovat saaneet tuoda esille haluamansa työt.

- Meillä on muutama nuori taitelijakin, kuten Hanna Makkonen ja Harri Salmi, täällä mukana. Toivotaan, että saataisiin enemmänkin nuoria jäseniä, Aakala kertoi.

Nuoria on siis tullut jonkin verran mukaan taideyhdistyksen 80 jäsenen joukkoon, mutta lisäjäsenetkään eivät olisi pahitteeksi.

- Jos toiminta on aina vain samojen ihmisten harteilla, niin toiminta alkaa nääntymään. Välillä tuntuu, että itsekin olen vähän väsähtänyt, Aakala sanoi.

Mahdollinen väsähtäminen ei kuitenkaan näy itse näyttelyssä, sillä hienosti taidenäyttelyyn sopivaan tilaan on saatu aikaiseksi monipuolinen ja värikäs näyttely, josta varmasti löytyy jokaiselle jotakin ihasteltavaa.

Hollolan taideyhdistyksen kesänäyttely Realisointimyynnin tiloissa osoitteessa Tarmontie 5. Näyttely on avoinna joka päivä 30.6. asti ma-to 10-17, pe 10-18, la 10-15 ja su 12-16. Suljettu juhannuksena pe-su.

Tuomas Räihä

Jaa artikkeli

Suosittelemme