Honkalinnan kesäteatterissa matkataan Hollolasta Teksasiin

Veljekset Make (Juho Torkkel) ja Jamppa (Jyrki Nurminen) punovat pahuuksiaan Tirran karaokessa. Taustalla lurittelee Allu (Teemu Riihelä).

Mistä on kelpo kesäteatteri tehty - no rahasta, rakkaudesta ja rikoksista tietenkin. Tätä kaikkea on luvassa Honkalinnan tämän kesän teatterikappaleessa ”Hollolasta Teksasiin”, jonka käsikirjoitus on lahtelaisen dekkaristin Tapani Baggen käsialaa ja ohjauksesta vastaa kesäteatterikonkari Väinö Weckström. Marko Haaviston musiikin näytelmään on sovittanut puolestaan Ilmari Myllynen.

Juoni lähtee polkaisten käyntiin jo heti alkuunsa, kun lahtelaiset veljekset Jamppa ja Make esitellään yleisölle. Sympaattinen veljesduo päättää ratkaista rahahuolensa rikollisin keinoin, jonka jälkeen suunnitelmissa on muutto Teksasin auringon alle. Juonta liiaksi paljastamatta sanottakoon vain, että epäonnisilla veljeksillä kaikki ei suju aivan suunnitelmien mukaan.

Hollolasta Teksasiin on takuuvarmaa komediaa, joka etenee vauhdilla alusta loppuun saakka. Tämän esityksen aikana aivot voi pistää kesälomalle ja istua nauttimaan kepeästä huulenheitosta.

Erityisesti nauruhermoja kutkuttivat pienet yksityiskohdat, joista mieleen jäivät muun muassa paikkojen kyltit, Lahden uutisten kuulutus sekä miten ylämäkikuntopyöräily toteutettiin. Myös tutut paikat, kuten Tirra, Renkomäki eli Renksu ja Jalkaranta lämmittivät mieltä, sillä katsojan on helppo sijoittaa itsensä esityksen maisemiin.

Honkalinnan kesäteatterin ensi-illassa 1.7. yleisö tuntui erityisesti lämpenevän veljesduon esikoiselle, jota näytteli Jyrki Nurminen. Nurmisen esittämä Jamppa sai huolettomalla hölmöilyllään katsojakaartin nauramaan useammankin kerran. Toiseksi näyttämöveljelleen ei kuitenkaan jäänyt Makea näytellyt Juho Torkkel, joka heittäytyi hänkin rooliinsa, niin että nauraa sai.

Ensi-illassa aistittavissa oli pientä jännitystä lavan puolelta, mikä kuuluu tiettävästi asiaan. Veikkaanpa vaan, että esitysten mittaan meno sen kun yltyy, ja toivon, että lavalla uskaltaudutaan vielä revittelemään räikeämmin, sillä potentiaalia siihen löytyy kyllä.

Honkalinnassa on saatu nauttia kesäteatterista jo yli 10-vuoden ajan. Juhani Honkasen kodin idylliseen pihapiiriin ja 25-vuotiaan ateljee-gallerian yhteyteen kesäteatteri sopii kuin nenä päähän. Väliajalla silmä lepäsi niin puutarhan patsaspuistossa kuin sisälle ripustetuissa teoksissakin.

Tämän kesän uutuutena teatterin osalta järjestetään kaksi piknik-näytöstä, eli ennen kesäteatteria nauttia voi musiikista, jota molemmilla kerroilla esittää Hehewuti. Piknik-näytökset järjestetään sunnuntaina 9.7. kello 14.30 alkaen sekä lauantaina 22.7. kello 17.30 alkaen.

Ruska Paronen

Jaa artikkeli

Suosittelemme