Orimattilan Jukkis Areena käyttöön marraskuussa

Jalkapalloilijat voivat alkaa vetää nappulakenkiä jo jalkaansa, sillä Nikke Areenan Jukka Nikula lupaa, että uusi monitoimihalli on käyttökunnossa jo marraskuun alussa.

Viljamaantien varteen nouseva paineilmahalli tulee olemaan kooltaan Päijät-Hämeen kolmanneksi suurin. 40x60 -metrisen kentän lisäksi monitoimihallin katon alta löytyy juoksurata, jossa voi juoksuharjoitusten lisäksi harrastaa pituushyppyä. Hallille tulee pukukoppien sekä kokous- ja saunatilojen lisäksi myös kahvio.

- Slovenialainen hallitoimittaja on luvannut pystyttää hallin viikolla 42. Siitä viikko, pari, niin halli on käyttökunnossa. Hallin pihatyöt jätetään suosiolla ensi kevääseen, Nikula kertoo.

Uuden hallin ympärillä on käyty jo kuukausia mukavaa pöhinää. Salivuoroja ovat tiedustelleet niin jalka- kuin pesäpalloilijatkin.

- Joitakin yksittäisiä vuoroja on edelleen vapaana. Oman kylän Pedot olivat varausvuorossa ensimmäisinä, loput ajat vuokrataan sitten muille. Kyselyjä on tullut eri lajien harrastajilta, muun muassa amerikkalaisen jalkapallon ja monen, minulle tuntemattomankin lajin parista. Näyttää siltä, että kiinnostusta on myös lahtelaisten joukkueiden piireissä. Hallivuoroista on alueella kova pula.

Tulevalle monitoimihallille kelpaa mennä treenaamaan. Hallille tuleva tekonurmi on uusinta uutta ihan koko maailmassa.

- Suomessa ei ole asennettu kyseistä tekonurmea vielä mihinkään, eikä sellaista ole koko maailmassakaan vielä monella kentällä. Uusi tekonurmimateriaali on hoitovapaa ja hyväntuntuinen käyttää, Nikula kertoo ulkomailta tilatusta tekonurmesta.

Tekonurmen hinta 60 000 euroa. Kokonaisuudessaan hallihanke maksaa 400 000 euroa, johon on saatu valtion tukea 50 000 euroa. Lopuista kuluista Nikula vastaa itse.

- Hallitoimittajalta olen saanut maksuaikaa, joten ihan kaikkia rahoja ei tarvitse juuri nyt olla kasassa.

Jukka Nikula on pahoillaan, ettei ole saanut Orimattilan kaupunkia mukaan hallihankkeeseen.

- Kyllä siellä tunnutaan tietävän, että tarvetta tällaiselle on, mutta rahat näyttävät valuvan muualle.

Uusi Jukkis Areena nousee nykyisen Nikke Areenan viereen, jossa toiminta jatkuu entisellään.

- Siellä pelataan joka ilta salibandya. Hallilla on myös BMX-pyörärata, mikä on Suomessa harvinainen. Tiettävästi meidän rata on ainoa Suomessa, jossa lajia pystyy harrastamaan talvellakin, Nikula kertoo.

Jukka Nikulalla on selkeä visio, että orimattilalaisjunnujen on päästävä harrastamaan omassa kaupungissa mahdollisimman monipuolisesti. Sen vuoksi on pakko ottaa esille taas paljon keskustelua herättänyt jäähalli-kortti.

- Jäähalli on tulossa pikkuhiljaa, Nikula toteaa.

- Kunhan monitoimihalli saadaan pyörimään, aletaan väsätä jäähallin kimpussa.

Eli, oliko tämä lupaus, että Orimattilaan saadaan myös jäähalli?

- Ei vielä lupaus, mutta rahoitusmalleja aletaan suunnitella tosissaan. Mitään päätöksiä ei ole vielä tehty. Ja siihen hankkeeseen on kyllä saatava kaupunki jollain tavalla mukaan.

- Mutta pääasia on, että juniorit pääsevät harrastamaan, orimattilalaisten harrastusmahdollisuuksien toteuttajana uutterasti toimiva Jukka Nikula painottaa.

Soili Kaivosoja

Jaa artikkeli

Suosittelemme