New Articles

Nastolan tapahtumille uusi vetäjä

Henna Keihäs muistuttaa, että kulttuuri on laaja-alainen käsite, joka ei pääty vain korkeakulttuuriin. Kuva: Ruska Paronen

Lahden kaupungin kulttuuripalvelut on vahvistunut yhden Keihään verran. Mallusjoen Nuorisoseuran tapahtumakoordinaattorin virasta Lahden tapahtuma- ja tuotantoassistentiksi noin kaksi viikkoa sitten hypännyt Henna Keihäs sanoo olevansa yhä oppilaan kengissä. Jatkossa Keihäs pyrkii toimimaan myös Nastolassa parina päivänä viikossa.

– Mitään säännöllisiä päiviä emme ole lyöneet lukkoon sillä tällä alalla tilanteet muuttuvat nopeastikin. Nastolan alue on minulle uusi. Olen utelias näkemään minkälaista porukkaa Nastolan tapahtumissa käy ja minkälaisia tapahtumia alueelle toivotaan, hän kertoo.

Keihäs lisää, että tapahtuma- ja tuotantoassistentin tavoittaa myös puhelimen sekä sähköpostilla.

– Yhteyttä voi ottaa kaiken näköisissä tapahtumiin liittyvissä asioissa. Esimerkiksi, jos tarvitsee lisätietoja jostain tapahtumasta tai haluaa ehdottaa jotain tapahtumaa. Tietenkin resurssit määrittävät toimintaa, mutta asioihin pystyy myös vaikuttamaan, hän rohkaisee.

Tapahtuma- ja tuotantoassistentin työnkuvaan kuuluu tiivis yhteistyö Nastolan aluejohtokunnan sekä Nastolan Yrityspalvelu Oy:n kanssa.

– Kaupunki ei ole varsinaisesti mukana kaikissa järjestetyissä tapahtumissa, mutta pyrimme kannustamaan toimijoita tapahtumajärjestämisessä, kokoamaan tapahtumat yhteen ja tiedottamaan niistä, niin että ihmiset löytäisivät tapahtumien pariin. Joissain olemme tietysti ihan mukana järjestämässäkin, mutta pääsääntöisesti olemme tukena paikallisille toimijoille, esimerkiksi erilaisten lupa-asioiden saralla, Keihäs selittää.

Alun perin Kangasalta kotoisin oleva Henna Keihäs on vaikuttanut kulttuurin parissa kentän molemmilla puolilla. Pitkän harrastajateatteri- ja kansantanssitaustan omaavan naisen askel käy nykyisin kevyenä Mallusjoen kansantanssijoiden riveissä.

– Kulttuuri on koukuttava ala. Nykyisessä työssäni yhdistyy hyvin luova puoli, mutta myös toimistotyö, jossa asioita laitetaan järjestykseen. Lisäksi pääsen tekemään töitä äärettömän mielenkiintoisten ihmisten parissa, Keihäs iloitsee.

Hänen mukaansa Nastolassa on aistittavissa vahvaa halua omien tapahtumien järjestämiselle.

– Tietynlainen oman alueen ylpeys on olemassa. Ei aina tarvitse olettaa, että jossakin muualla tapahtuu jotain suurta ja tärkeää, vaan myös oma kotipaikka voi tarjota mielenkiintoisia tapahtumia ja vapaa-ajan tekemistä.

Toistaiseksi Keihäs on tutustunut alueen toimijoihin ja sisäistänyt Nastolan tapahtumien vuosikelloa.

– Ensin on kartoitettava millaisille tapahtumille Nastolassa on tarvetta, mitä tapahtumia on järjestetty pitkään ja mistä halutaan pitää kiinni. Usein tapahtumien tiimoilta toimitaan vapaaehtoisten parissa, joten asiat ovat pitkälti myös heidän resursseistaan kiinni.

Tapahtuma-assistentin osalta katse on käännetty jo joulua kohti.

– Joulu häämöttää jo, joten se on tapetilla nyt. Lisäksi lokakuun ensimmäisellä viikolla vietetään Vanhustenviikkoa, joka sujuu melko lailla viime vuoden tapaan. Vanhustenviikolla ympäri aluetta järjestetään esimerkiksi Sähköinen asiointi tutuksi –teemapäivä, avoimia ovia, vesijuoksua, bingoa, Loistopolku-kävely sekä Vanhustenviikon pääjuhla 8-salilla Lahdessa, jonne Nastolan aluejohtokunta järjestää kuljetuksen Nastolasta.

Saadaanko uuden tapahtuma-assistentin myötä Nastolaan myös uusia tapahtumia, sitä ei Keihäs paljasta.

– Se onkin mielenkiintoinen kysymys. Tietynlaista resurssien jakamista ja yhteistyötä Lahden kanssa voitaisiin tehdä, eli josko Lahdessa tapahtuisi jotain, jota voitaisi hyödyntää myös Nastolassa.

Ruska Paronen

Suosittelemme