Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Vetoomus Vääksyn yhteiskoulun rakentamisen puolesta

On helppoa yhtyä Vääksyn nuorisovaltuuston huoleen koskien Vääksyn yhteiskoulun (VYK) rakentamistöiden aloittamisen viivästymistä. Nykyisten rakennusten sisäilmaongelmat ovat laajasti tiedossa, ja sen nuorisovaltuusto aivan aiheesta toi vetoomuksessaan esille.

Erityisen surulliseksi minut saa tosiasia, että rakennustöiden aloittaminen on eri valitusten johdosta viivästynyt nyt jo kohta vuoden päivät.

Tällä hetkellä aloittaminen on kiinni enää Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistyksen valituksesta koskien rakennuslupaa, joka annettiin poikkeuslupaprosessista. Yhdistys puuttuu valituksessaan näennäisiin muotoseikkoihin suojellakseen vanhaa A-osaa, vaikka uudisrakentamisen aloitus ei liity millään tavalla A-osan kohtaloon.

Uusi koulu on määrä rakentaa A-osan taakse rinteeseen, jolloin A-osa saisi jäädä nykypaikalle. A-osan kohtalo (purkulupa) elää täysin omaa prosessia hallinto-oikeudessa, minkä jälkeen valtuusto tulee aikanaan päättämään löytääkö se ko. arvorakennukselle uusiokäyttöä vai päätetäänkö rakennus purkaa koulun ­pihamaan kasvattamiseksi.

Asikkalalaisia nuoria edustava nuorisovaltuusto kertoo kannanotossaan yhden asikkalalaisen nuoren menetetystä terveydestä johtuen nykyisen koulun sisäilmasta. Tämä tarina ei valitettavasti ole ainoa, eikä todennäköisesti tällä viivytystaktiikka menolla jatkaen edes viimeinen.

Nuorisovaltuuston kannanotto on syytä ottaa tosissaan, ja vetoan kohteliaimmin Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistyksen hallitukseen, että he vetäisivät valituksensa viivyttelemättä pois hallinto-oikeudesta.

Hallinto-oikeudelta saadun aikatauluarvion mukaan Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistyksen valituksen päätös olisi valmistumassa aikaisintaan elo-syyskuussa, joten täytyy hartaasti toivoa, että yhdistys kuuntelisi edes asikkalalaisia nuoria, vaikka meidän poliitikoiden äänet tuntuvat maalittamiselta.

Selvyyden vuoksi totean vielä, että Asikkalan kunnanvaltuusto on 2.6.2020 päättänyt hankkia uuden, nykyaikaisen ja monikäyttöisen koulurakennuksen (­yläaste ja lukio) äänin 25–3.

Nuorten ja koulun henkilökunnan terveyden puolesta

kuntavaaliehdokas (kok.), VYK-rakennustyöryhmän puheenjohtaja, valtuuston 1. varapuheenjohtaja

Asikkala