Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Järvikunta kasvuun

Kylien on aika herätä oman elinvoimansa kehittämiseen. Luhtikylän koulun jatkopäätös lopetti keskustelun kyläkoulujen lopettamisesta vähäksi aikaa. Koulujen sulkemiset ovat väistämättä edessä, jos koululaisten määrä jatkaa laskuaan.

Tällä hetkellä Järvikunnan koulu tarjoaa perusopetusta alakoululaisille. Koulun tilat ovat iltaisin ahkerassa käytössä niin lasten ja nuorten sirkus- ja sählyharrastajille, Wellamo-opiston ryhmille kuin varttuneemmille sulkapallon ja sählyn pelaajille.

Koulun säilyminen tulevina vuosina vaatii lapsiperheiden muuttoa Järvikunnan alueelle.

Kuten Pekka Törrönen kirjoitti ansiokkaasti Orimattilan Sanomien Lukijan postissa 6.5.2021, niiden kylien, jotka haluavat lisätä elinvoimaansa on tartuttava toimeen itse ja heti.

Järvikunnan alueella olisi hienoa saada tontteja myyntiin erityisesti Karkkulassa, Sammalistossa, Mallusjoella ja Terriniemen suunnalla. Kohta parikymmentä vuotta sitten rakennettu vesijohto ja paineviemäri kiertävät Mallusjärven suurelta osin.

Vesi- ja viemäriliittymän saatavuus helpottaa melko lailla pientalonrakentajan urakkaa. Tiedot myynnissä olevista yksityisten tonteista pitäisi aina saada näkyviin myös kaupungin nettisivuille.

kuntavaaliehdokas (kesk.)

Orimattila