Lukijalta: | Asikkalalaisilla on syytä olla rinta rottingilla

Asikkalalainen demarivaltuutettu Hannu Mäkinen päästeli viime Seutunelosissa 12.5. niin paksua tekstiä Asikkalan kunnan taloudenhoidosta, että on ihan pakko palauttaa hänet maan pinnalle.

Eiköhän nyt olisi viimeinen aika siirtyä eläkepäiville ja antaa tilaa uusille valtuutetuille ja kuntalaisten operatiivisista palveluista vastaaville erinomaisille asiantuntijoillemme.

Asikkalan taloutta on viime vuodet hoidettu tarkan markan mukaisesti, harkittu jokainen pito- ja vetovoimaa lisäävä liike ja mietitty kunnan tulevaisuutta ja arvioitu päätösten vaikutuksia. Kuntaamme on johdettu erinomaisesti.

Valtuusto on tehnyt asiallisia, kuntalaisia palvelevia päätöksiä. Suomen liikkuvin kunta on edelleen maineensa veroinen, ja me asikkalalaiset voimme rinta rottingilla sanoa, että olemme Suomen paras kunta muillakin sektoreilla. Vaikka olemmekin Hämeestä.

Asikkalan kunta voi hyvin. Palveluihin ollaan tyytyväisiä, jos on uskominen Kuntaliiton viime vuonna 43 kunnalle tehtyyn kuntalaiskyselyyn. Asikkala sijoittui lähes kaikissa palvelukyselyissä kolmen parhaan joukkoon!

Mäkisen mukaan kuntalaiset eivät kuitenkaan ole saaneet rahoilleen mitään vastinetta. Kyselyyn vastanneet parisataa kuntalaista näyttävät olevan asiasta eri mieltä.

Valtuusto on tehnyt asiallisia, kuntalaisia palvelevia päätöksiä.

Mäkisen ehdottama veroprosentin pudottaminen 16:een ”tilapäisesti”, jotta se olisi ”virike monille veronmaksajille muuttaa Asikkalaan” kuulostaa hölmöläisten täkinpaikkaamiselta. Asikkalaan muutetaan ihan muista syistä.

Valtuusto on jo aikaa sitten hyväksynyt Vääksyn uuden yhteiskoulun rakentamisen. Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistyksen valituksen takia koulun rakentaminen on viivästynyt ja nyt vanhassa koulurakennuksessa on jo altistettu nuoret ja opettajat sisäilmaongelmiin ja sitä kautta nopeasti myös terveyden menetyksen uhkiin. Paloaseman rakentaminenkin on aluillaan. Päätökset ja budjetointi näistä on tehty täysin luottamushenkilöiden siunauksella.

Mäkisen mielestä nyt pitäisikin nämä ”löysät rahat” suunnata uusiin projekteihin: monitoimikirjastoon, vanhan Nuokun remontoimiseen 0,5 miljoonalla eurolla järjestöjen toimintaympäristöksi ja loput Vääksyn kanava-alueen kehittämiseen.

Meillä on jo nyt erinomaisesti toimiva kirjasto, kanava-aluettamme on kehitetty jatkuvasti ja pitkäjänteisesti, ja vanhan kansakoulun korjaamiseen ei tuo raha edes riitä saamaan sädesientä katoamaan hirsirakenteista. Järjestöille löytyy kyllä monen koulurakennuksen tilat käyttöön iltapäivisin koulunkäynnin päättyessä.

Kun sitten joskus saamme aloittaa uuden koulun rakentamisen, saavat kunnan nuoret hienot, terveet oppimisympäristöt ja eri toimijat mahtavat puitteet kokoontua ja harrastaa eri kulttuurimuotoja monikäyttöisissä rakennuksissa.

Tarkan markan politiikalla on pärjätty tähän asti ja tullaan pärjäämään vastakin.

Tarkan markan politiikalla on pärjätty tähän asti ja tullaan pärjäämään vastakin. Mahdollisen soten tultua verotulomme putoavat puoleen ja niillä on tärkeät palvelut turvattava, eritoten vanhenevan väestömme lisääntyvät palvelut. Eli suu edelleen säkkiä myöten.

Vääksy