Lukijalta: | Lopettakaa päätön pallottelu

Nastolalle luvattiin liittymissopimuksessa terveyskeskuksen säilyminen. Tällä hetkellä sitä kutsutaan sote-keskukseksi. Nyt kuitenkin rakentamisasiaa pallotellaan hyvinvointiyhtymän ja Lahden kaupungin välillä. Minulle on tullut se käsitys, että Iitti, Padasjoki ja Sysmä onnistuivat valituksellaan estämään asian toteuttamisen hyvinvointiyhtymältä.

Nyt Lahden kaupunginjohtaja Timonen sanoo ( ESS 6.6.2021), että se on kaupungille mahdoton investointi. Lehtiuutisen mukaan hän myös sanoo, että ”Lahden kaupunkia rakennus ei palvelisi mitenkään”!

Toivon, että tämä lausuma on toimittajan väärinymmärrys. Asukkaita palvelemaan kai se rakennus on tarkoitettu? Byrokratian rattaissakaan asioiden alkuperäinen tarkoitus ei saisi unohtua.

Lehtiuutisessa päästettiin ääneen myös Lahden kaupunginhallituksen pj. Sirkku Hilden, joka väittää, ettei Lahden kannata lähteä investoimaan, jos varmuus on vain kolmen vuoden vuokrasopimuksesta. Onko tuo totta?

Jos on, on kysymys kyvyttömyydestä tehdä tasapuolisia sopimuksia, mikä johtunee yhtymässä vallitsevasta luottamuspulasta. Onko yhtymävaltuustoon valittu henkilöitä, joilla ei ole neuvotteluhalua ja yhteistyökykyä vai ovatko kunnat tehneet niiden käytön mahdottomaksi?

Oli miten oli, nyt yhtymällä on edessä erittäin kallis väliaikaisten tilojen käyttöönotto, joka olisi ollut vältettävissä, elleivät intohimot olisi ajaneet asioiden yli. Voisikohan sen Hämäläisten laulun jos-sanan vaihtaa kun-sanaksi?

Tarttukaa toimeen!

Matti Nissinen

kuntavaaliehdokas (kd.)

Lahti