Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Kisoja Hollolaan

Lahdessa järjestetään koulujen välisiä urheilutapahtumia. Hollolalaiset nuoret toivoisivat näitä yhteisöllisiä tapahtumia myös omaan kotikuntaansa.

Jos Hollolassa järjetettäisiin koulujen väliset urheilukilpailut, toisi se niin kouluille kuin koulujen välillekin yhtenäisyyttä. Kilpailujen järjestäminen lisäisi koulujen tiimihenkeä, joka ajaisi sanomaa ”oma koulu on oma joukkue”, ja luokkien ja luokka-asteiden välinen ero hälvenisi.

Nuoret saisivat kilpailujen myötä ns. kilpailufiilistä, oppisivat itsestään uutta niin liikkujana kuin tiimipelaajanakin sekä kokisivat onnistumisen tunnetta. Hollolan nuoret saisivat koulutehtävien keskelle piristävän urheilutapahtuman, jossa he saisivat kokeilla uusia urheilulajeja ja näin löytäisivät ehkä itselleen mieluisan liikuntamuodon. Oppilaat saisivat myös vaikutusvaltaa ja vastuuta, sillä he voisivat osallistua kilpailujen järjestämiseen.

Toivomme, että kunta harkitsisi ehdotustamme ajatellen nuorten parasta.

Iiris Puska, ­Ellinoora Kovanen ja Hanna Rantatupa

Hollola