Sote-asema on ykkönen Nastolan alueen asukkaille

Kaikki olemme lukeneet hyvinvointiyhtymän Erholan ja Jyrkisen kannan/mielipiteen Nastolan sote-aseman tärkeydestä. Siinä todettiin, että asema on saatava viivyttelemättä. Tuleva parakki on moduuliratkaisu kolmeksi vuodeksi, ja siihen mennessä uuden rakennuksen pitäisi olla valmis.

Samalla heitettiin pallo taas Lahden kaupungille, todettiin, että sote-aseman rakentaminen olisi Lahden kaupungin tehtävä. Lahden kaupunginjohtaja taas kertoilee, että Lahden kaupunki ei halua investoida sote-asemaan, vaan se on hykyn tehtävä, ja näin tämä pallottelu jatkuu kunnes voidaankin todeta, ettei sote-asema olekaan tarpeen Nastolassa.

Hykyn ylin päätöksentekoelin; yhtymäkokous on “rampa-ankka”, joka ei pystykään tekemään päätöksiä. Hollola rakensi itse soteasemansa, ja valitusten vuoksi joutuu Hollola sen omanaan pitämäänkin.

Nyt Lahden kaupunginjohtajan olisi otettava omistaja ohjauksellinen ote ja Lahden kannettava vastuu sovituista asioista, sekä tehtävä nopeita päätöksiä Nastolan sote-aseman rakentamisen aloittamispäivämäärän suhteen.

Nastolan alueen asukkaat odottavat nopeita ratkaisuja, eikä sitä kaupungin ja Hykyn välistä hännänvetoa, kuka ottaa vastuun rakentamisesta. Tiedämmehän että loppupelissä sote-aseman kulut maksaa mahdollinen sote-maakunta.

Muistamme myös että, Lahden kaupungilla on niin moraalinen vastuu kuin sopimuksellinenkin vastuu, kun on luvannut yhdistymissopimuksessa, että Nastolassakin on sote-asema. Odottelemme tarkempia päätöksiä päivämäärineen Nastolan alueen tulevien sote-aseman käyttäjien kanssa.

Nastolan alueen asukkaat odottavat nopeita ratkaisuja.

Satu Lehtola & Sinikka Ruuska

Satu Lehtola

Sinikka Ruuska

Kommentoi