Lukijalta: Kunnan kesätyö tiskin alta

Korona-aikana kesä­töitä on ollut jo toista vuotta vähemmän tarjolla, ja moni nuori on jäänyt ilman tärkeää työkokemusta.

Kunnat ovat perinteisesti tarjonneet nuorille niitä tärkeitä ”ekoja” työkokemuksia. Monissa kunnissa on linjattu, että työpaikat jaetaan yhdenvertaisesti ja mahdollisimman monelle. Miten kesätyöt jaettiin Kärkölässä? Tässä yksi esimerkki.

Verkkoyhtiö Carunan Duunienergiaa-hankkeella tuetaan nuorten kesätyöllisyyttä kunnissa ympäri Suomen. Caruna on halunnut näkyvyyttä nuorten keskuudessa, ja tarkoitus on ollut tarjota työkokemus mahdollisimman monelle. Kärkölän kunnassa Carunan tukema kesätyö annettiin ”tiskin alta yhdelle” – ilman, että halukkaat nuoret pääsivät edes hakemaan ”duunia”!

Kesäduunin piti olla kiva kokemus monelle, mutta Kärkölän kunnassa se onkin hyväpalkkainen työ yhdelle – jo toistamiseen!

Kuka on vastuussa siitä, että kärköläläiset nuoret joutuvat sietämään tällaista eriarvoisuutta, ja mitkä ovat näiden tunteiden seuraukset? Harmistuneet nuoret ja tehtävään valittu henkilö ovat syyttömiä tähän sotkuun!

Miten kunta selittää tapahtuneen nuorille ja imagohaitan yhteistyökumppani Carunalle?

Mari Niinistö

Kärkölä

Kommentoi