Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Mopourheilusta olympialaji?

Orimattilan öitä, iltapäiviä ja iltoja hallitsee erilaisten kulkuneuvojen ja niiden kuljettajien äänekäs mölinä ja melu. Kuskit lepäävät aamupäivät kovan treeniyön jälkeen.

Taitaa olla kyse auto- ja mopourheilusta. Tuleva olympialaji? Näin saisimme haulikolla paukuttelijoiden sekaan muitakin ”urheilijoita” mitalien metsästykseen!

Autoja, traktoreita ja muitakin esineitä ka­toaa jopa lukituista tiloista. Polkupyöriä ja muuta roinaa naaraillaan uimapaikkojen rantavesistöistä. Jalkapallokentät ja muutkin urheiluun tarkoitetut tilat kokevat kovia. Veronmaksajien, vakuutusyhtiöiden ja kansalaisten rahaa palaa huligaanien jälkien siivoamiseen ja korjaamiseen.

Hämeenmaan toimitusjohtajan Olli Vormiston kuuma päiväuni lienee, jos vaikka Erkontiekin vääntyisi mutkalle pitkään jatkuvien hellekelien seurauksena. Ei tarvitsisi koskea monopolin paksuun massiin mahdollisten katutöiden suhteen. Kuten tiedämme: mahdottomia ajatuksia kumpainenkin.

Löytyy eräs alue, jossa ei tarvita poliisin eikä muunkaan virkakoneiston akuuttia apua.

Nimittäin tupakantumpit voitaisiin koota talteen yksinkertaisella toimenpiteellä. Asennetaan suosituille oleskelupaikoille tuhkakuppeja. Kuten vaikkapa Veteraanipuiston penkkien lähituntumaan. Nerokkaan yksinkertaista.

Kuskit lepäävät aamupäivät kovan treeniyön jälkeen.

Wikipediassa kerrottua: ”Roska on epäsiisteyttä aiheuttava tai asiaankuulumaton pieni esine. Roskat koetaan usein rumiksi, kiusallisiksi ja häiritseviksi, ja ne voidaan kokea ympäristöltään yhteisön häpeäksi. Roskattua ympäristöä voidaan pitää pilattuna ympäristönä.”

Anssi Autere