Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Vaarallista liikenne­kulttuuria Hollolassa

Tässä satuin Hollolassa 12-tien ja Tiilijärventien risteykseen, jossa todistettavasti taltioitui yhdistelmäajoneuvon vaaratilanne. Tässä on edellisen onnettomuuden jälkeen ollut useasti havaintoja punaisia päin ajamisesta niin 12-tien itä–länsi-suuntaan kuin Tiilijärventieltä tullessa, jos muuta liikennettä ei sillä hetkellä ole näkyvissä lähellä.

Olen huomioinut, että risteystä lähestyttäessä Vanhantalontien risteyksen valo on vihreä, kun Tiilijärventien valo on vaihtumassa punaiseksi, ja jos haluaa pysähtymättä ehtiä valoista, on kiihdytettävä voimakkaasti.

Tätä tapahtuu usein etenkin tullessa Kansankadulta ja käännyttäessä länteen, jolloin yleensä nopeudella (60 km/h) joutuu pysähtymään joko Vanhantalontien tai viimeistään Tiilijärventien valoihin.

12-tielle kääntyessä ei kannata tuijottaa vain valoja ja ampaista kaistalle katsomatta muun liikenteen toimia, sillä joukossa on niitä, jotka eivät välitä liikennevaloista, jolloin saattaa tulla rumaa jälkeä.

Hollolan alueella liikkuessani olen huomioinut myös sellaisen seikan, että joitakin autoilijoita ärsyttää erityisen paljon, jos he joutuvat hiljentämään vauhtia tai jopa pysähtymään jonkun takia. Suojatietä ylittävälle painetaan torvea.

Terveystien ja Kansankadun kiertoliittymään tultaessa soitetaan torvea jo siellä olevalle, jos joutuu hiljentämään vauhtiaan tämän takia. On myös niitä, jotka lisäävät vauhtia lähestyessään kiertoliittymää, mikäli havaitsevat Kansankadun suunnalta lähestyvän, jotta ehtivät ensin, vaikka ovat etäämpänä liittymästä.

Petri Hattunen

Terveystien ja Kansankadun kierto­liittymään tultaessa soitetaan torvea jo siellä olevalle.