Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: | Harrastusten arvo on noussut korona-aikana

Koronan aiheuttaman poikkeusajan myötä moni meistä on herännyt aikaisempaa selkeämmin tunnistamaan harrastusten merkityksen hyvinvoinnillemme. Erityisen tärkeitä harrastukset ovat lapsille. Parhaimmillaan harrastusten parissa saa onnistumisen kokemuksia turvallisessa ympäristössä, ja samalla lapset pääsevät kehittämään sellaisia taitoja, joista he ovat aidosti kiinnostuneita. Ryhmäharrastuksissa kasvetaan myös sosiaaliseen vuorovaikuttamiseen, mikä korostuu entisestään nyt korona-ajan sulkujen aikana ja niiden jälkeen.

Korona on vaikuttanut vaihtelevasti lasten ja nuorten urheiluseurojen toimintaan. Harmillisen monen seuran jäsenmäärä on pudonnut, mutta esimerkiksi yleisurheiluharrastus on vetänyt tänä kesänä mukaan paljon uusia harrastajia seudullamme.

Tieteellistä tutkimustietoa koronan vaikutuksesta lasten ja nuorten harrastamisaktiivisuuteen ei vielä juuri ole tarjolla, mutta voisi helposti kuvitella, että esimerkiksi aikuisiän kynnyksellä muutenkin herkästi harrastuksensa lopettavat nuoret olisivat tehneet niin aikaisempaa matalammalla kynnyksellä varsinkin, jos järjestetyssä harrastustoiminnassa on ollut koronan takia taukoa.

Alkavaan syksyyn tähytään Päijät-Hämeessä nyt kuitenkin varovaisen positiivisesti. Sen osoittaa myös tämän lehden Liikunta, harrastus- ja koulutusteeman katsaus alueemme monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin. Tarjolla on jälleen tuttuja suosikkiharrastuksia mutta myös paljon uutta ja mielenkiintoista niin lapsille ja nuorille kuin aikuisillekin.

Koronan toivottavasti vähitellen väistyessä rokotuskattavuuden myötä, kannattaa pohtia, voisiko tämä olla se syksy, kun sinä aloitat jonkin uuden harrastuksen tai kenties palaat vanhan suosikkiharrastuksesi pariin.

Erity i sen tärkeitä harrastukset ovat lapsille .