Lukijalta: Päijät-Häme kehittyy ja kasvaa vain yhteistyöllä

Jokaisen valtuutetun ja päättäjän on aika ajoin tarpeellista pohtia omia taitojaan ja tyyliään valtuutettuna sekä koko valtuuston yhteisiä toimintatapoja. Jokaisella on ristinsä kannettavana luonteenpiirteemme kautta, mutta se ei poista sitä velvollisuutta, että vastuuta on otettava ja kannettava, silloin kun siihen on erityinen tarve.

Nykyisessä poliittisessa kulttuurissa, jossa pyritään ulosmittaamaan nopeasti etuja itselle ja lähipiirille, on huutava tarve poliittiselle johtamiselle ja johtajille. Asiois­ta ja tavoitteista olemme aika ajoin eri mieltä, mutta kun ajaudutaan pattitilanteeseen, henkilökohtaisuuksiin ja keskinäiseen riitelyyn, on se seurausta poliittisen johtajuuden puutteesta.

Pahinta on, jos he, joilta johtajuutta odotetaan, väistävät kriisin hetkillä takavasemmalle, tai jopa oikealle.

Poliittinen johtajuus ei ole harvainvaltaa eikä diktatuuria. Se ei ole yksittäisen henkilön toimintaa. Se on vastuun ottamista laajasti, joukkojen kasaamista ja yhteistyön siemenen kylvämistä.

Kaikki merkittävät päätökset suomalaisessa yhteiskunnassa ovat kompromisseja. Eteenpäin pyrkivät yhteistyöntekijät menestyvät pitkässä juoksussa.

Ulosmittaajista, muiden virheissä elävistä öykkäreistä, tulee jossakin vaiheessa väistämättä poliittisia orpoja. Poliittinen orpo ajautuu helposti populismin polulle. Pääagenda on muiden arvostelu, jatkuva oletus muiden virheistä.

Sovitteleva toiminta ei ole ristiriidassa demokratian kanssa.

Valtaa käyttävät ovat hänelle punainen vaate. Ymmärtämättömyytensä hän paljastaa siinä, että ei ymmärrä, että päätöksiä syntyy vain, kun enemmistö käyttää valtaa.

Poliittinen johtaminen ei ole helppoa muuttuvassa maail­massa. Se vaatii avoimuutta ja rehellisyyttä. Ne voivat joskus haavoittaa, mutta ovat välttämättömiä toiminnan ­perustana uskottavuuden ­kannalta.

Suoraselkäiseen ja sel­keään johtajaan opitaan luottamaan. Ei heiluta sinne eikä tänne, vaan linja on selvä.

Pahinta on johtajan mandaatilla toimiva henkilö, joka tekee peliliikkeet ainoastaan subjektiivisista syistä. Joustaminen ja myötätunto voidaan luokitella hampaattomuudeksi, mutta itse asiassa ne ovat erinomaisia ominaisuuksia.

Hyvä johtaja näkee kokonaisuudet ja koko kollegion tarpeet ja pyrkii päätöksiin, jotka hyödyntävät kokonaisuutta. On oltava kykyä toimia poliittisissa ota tai jätä ­­-tilanteissa sekä kykyä luoda pohjaa yhteisille ratkaisuille.

Taitavat poliitikot kuuntelevat tarkasti kaikkia osapuolia. Tällainen toiminta aiheuttanee omissa kritiikkiä ja joskus takaiskuja, mutta se myös opettaa ja auttaa pääsemään eteenpäin. Sovitteleva toiminta ei ole ristiriidassa demokratian kanssa.

Meillä kaikilla kesäkuun vaaleissa valituilla päijäthämäläisillä luottamushenkilöillä on vastuullinen kausi edessä. Luottamus ja yhteistyö on kaiken perusta henkilöiden, ryh­mien, ­puolueiden ja kuntien ­välillä.

Toimintamme peruskunnissa ja ylikunnallisissa toimielimissä ratkaisee, kasvaako Päijät-Hämeen elinvoima, kääntyykö maakuntamme väkiluku kasvuun vai jäämmekö taantumaan. Eväät kasvavaksi maakunnaksi ovat olemassa.

Ilkka Viljanen

kunnanhallituksen ­puheenjohtaja (kok.)

Asikkala

Kommentoi