Pääkirjoitus: Palkitseminen paljastaa yritysten kirjon

Pääkirjoitus 8.9.2021

Sunnuntaina Suomessa vietettiin Yrittäjän päivää. Sitä on vietetty vuosittain syyskuun 5. päivänä vuodesta 1997 alkaen. Vuosittaisen Yrittäjän päivän järjestäjä on Yrittäjän Päivä -säätiö, jonka taustavoimina on laajasti Suomen elinkeinoelämää ja yrittäjätahoja. Säätiön toiminnan tarkoituksena on yrittäjätoiminnan tukeminen ja yrittäjyyden arvostuksen edistäminen.

Yrittäjän päivänä julkistettiin myös valtaosa päijäthämäläisten kuntien Vuoden yrittäjistä. Tämänkertainen palkittavien lista kertoo hienosti alueemme monipuolisesta yrityselämästä. Nämä yritykset ovat kukin oman erikoisalansa huippuosaajia, eikä yritysten toiminta välttämättä aina ole niin näkyvää tavallisille kuntalaiselle. Ei, ennen kuin tulee tarve juuri sen tietyn alan osaamiselle. Harvinaisempaakin osaamista ja palvelua on siis usein tarjolla ihan lähiseudullakin, kunhan sitä vain osaa kysyä.

Seutu4:n alueella palkittiin muun muassa kuntosali- ja valmennusyrittäjä, hieman erilaista kyläkauppaa ja sen yhteydessä pienimuotoista ravintolatoimintaa pyörittävä pariskunta, kivi- ja murskelajikkeita toimittava yrittäjä, kilpi ja opastekokonaisuuksia toimittavat yrittäjät sekä muun muassa tyhjiöpatjoja ja -lastoja sekä erilaisia suojapeitteitä valmistavan yrityksen yrittäjät. Kirjoa siis riittää palveluista, teollisuuteen ja käsityötaitoon saakka.

Lähellä olevasta yrityksestä saa myös useimmiten sitä parasta palvelua, joten jo senkin vuoksi kannattaa tähytä enemmin lähelle kuin kauemmas aidan toiselle puolelle.

Erityisesti Yrittäjän päivänä, mutta myös kaikkina muina aikoina, on syytä nostaa hattua yrittäjillemme, jotka paitsi palvelevat meitä, tarjoavat myös työpaikkoja ja mahdollistavat verojen maksullaan osaltaan julkisten palvelujemme toiminnan.

On syytä nostaa hattua yrittäjillemme.

Kommentoi