Lukijalta: Arvoisat aluevaaliehdokkaat, kunnanvaltuutetut ja etätöihin mökille haikailevat

Nyt kotona etätyöiden lisääntyessä on monelle tullut halu muuttaa vapaa-ajan asuntoon ja jos sitä ei ole, on pyritty hankkimaan sellainen. Kannattaa katsella minkälaisen tien takana asunto on, ettei tule suuria yllätyksiä.

Myös metsät ovat saaneet monet vaeltamaan luonnossa, ja siihen on ollut oiva mahdollisuus Lapakiston luonnonsuojelualueella. Ristikankaan puoleisella alueella näkee, että polut alkavat kulua jo liikaa, ja parkkipaikka pursuaa autojen määrästä.

Tilannetta helpottaisi se, että Lahden kaupunki avaisi Kalliojärven yksityistien kautta yhteyden Lapakiston luonnonsuojelu-alueelle. Tieyhteys sinne jo periaattessa on, ja monet ovat sen jo löytäneet, mutta tie on yksityistie ja ajoneuvoilla ajo kielletty.

Jos kaupunki ottaisi tien hoitoonsa, niin isot erämaa-alueet virkistäisivät monia luonnossa liikkujia, kalastajia sekä metsästäjiä, ja tämä helpottaisi todella ruuhkaista Ristikankaan parkkipaikkaa.

On väärin että Kalliojärven yksityistietä joutuu joku mökin mummo rahoittamaan älyttömästi samalla, kun siellä ajaa kolmeosaiset tukkirekat ja hirvenmetsästäjien autot jonoksi saakka.

Kalliojärven yksityistie kulkee kahden vesistön välisen Härhöjoen yli. Nyt joen rumpu uusitaan, ja kustannusarvio noin 40 000 euroa.

Kustannukset menevät tieyksiköiden mukaan, ja minulla tieosuus on kaikkein pisin.

Vuonna 2020 maksoin tiemaksua 1 654,40 euroa. Tämän vuoden osuus on 2 875,70 euroa eli yhteensä kahden vuoden maksut ovat yli 4 500 euroa. Se on mökin mummon lähes 4 kuukauden nettoeläke, ja se maksu on oikeustajuani vastaan.

Taivaanrannan asuntoalueen valot loistavat puolen kilometrin päässä, ja siellä on myös hoidetut kadut, eikä kiinteistövero ole heilllä korotettu niin kuin vapaa-ajan asunnoissa.

Joka tapauksessa olen onnellinen, että saan hengittää raitista ilmaa ja nähdä luonnon monimuotoisen kauneuden.

Aila Wright

eläkeläinen

Kommentoi