Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Vääksynjoen taimenet

Tietojeni mukaan vireillä on hanke, jossa Vääksynjoen syysrauhoitusaluetta Päijänteellä laajennetaan, jotta kutemaan pyrkivien taimenten pääsy jokeen olisi esteetön. Suuri kiitos valistuneille Asikkalan kirkonkylän osakaskunnan päättäjille!

Taimenten kannalta tuhoisa jäljelle jäävä ongelma ovat joessa sotilaallisella tehokkuudella keväästä syksyyn kalastavat koskelot, havaintojeni mukaan parisenkymmentä, jotka syövät joesta satoja kiloja kalaa kesässä.

Kun taimenpoikaset viettävät kaksi ensimmäistä vuottaan matalassa ja kapeassa Vääksynjoessa, moniko pääsee koskeloitten ruokapöydästä järvivaellukselle?

Jokin on väärin, jos erittäin uhanalaiseksi luokitellun luonnonkutuisen taimenen (sakkohinta 2 500 euroa) suojelemiseksi ja joen poikastuotannon monikymmenkertaistamiseksi ei voida poistaa kahdenkymmenen koskelon ongelmaa.

Olisiko jonkinlainen poikkeuslupamenettely asiassa mahdollinen? Arvoperusteet ovat mielestäni olemassa. Koskeloilla on koko suuri Päijänne tilaa kalastaa, mutta taimenilla vain pieni Vääksynjoki lisääntyä.

En ole ajamassa Vääksynjoen koskeloitten tappamista, vaan karkottamista, mikäli siihen löytyy keinoja.

Vääksy