Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Hyvinvointivaliokunta puheenjohtajan silmin

Kesän kuntavaalien jälkeen sain puheenjohtajuuden uuteen hyvinvointivaliokuntaan. Jäseniä on viisi, ja esittelijänä toimii hyvinvointijohtaja Kristiina Hämäläinen. Työ on alkanut mielestäni hyvin. Valiokunta on keskusteleva ja hyvin kiinnostunut tehtävästään.

Hyvinvointivaliokunnan työ koostuu hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä läpi kaikkien toimialojen. Liikuntatoimi siirtyi tässä kohtaa myös tämän toimialan alle. Pandemia aiheutti sen, että netin välityksellä kotoa käsin voin osallistua webinaareihin ja seminaareihin oppiakseni paremmin, miten voimme tuottaa palvelut hyvinvointia ja terveyttä edistäen.

Hyvinvointia ja terveyttä lisääviä tekijöitä on mahdollista kaupungin päätöksenteon kautta edistää hyvin monella tavalla. Turvallisuus ja sen lisääminen on lähellä sydäntäni. Esteettömyys, valaistuksen riittävyys, liukkauden torjunta, liikuntaan kannustaminen, kulttuurin tarjonta, kirjaston palveluiden laajentuminen, joka jo onkin näkyvää ja paljon muuta.

Seurat, järjestöt ja yhdistykset tuottavat jo nyt valtavasti yhteistä hyvää. Vuoropuhelua kaupungin kanssa saamme lisättyä, kun seurafoorumitapaaminen on tulossa. Tässä vuodenajassa toivon, että käyttäisimme pimenevissä illoissa ja aamuissa riittävästi heijastimia, jotta välttyisimme ikäviltä törmäyksiltä.

Liikuntatoimi tekee vahvaa työtä kuntalaisten hyväksi. Ensi syksynä kaupungin suurinvestointi saadaan rakentamisen osalta valmiiksi. Urheilutalo, kuntosali, juoksusuora ja uimahalli kahvioineen saadaan avattua käyttäjille. Urheilutalo ja koko urheilutalon ympäristö tulee markkinoida sille kuuluvalla arvolla.

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuun olemme siirtäneet Päijät-Sotelle. Kehittämisesitysten saattaminen Soten johtaville viranhaltijoille on mielestäni silti myös meidän luottamushenkilöiden tehtävä. Hoitopolun kehittämispalautteen olen viimeksi vienyt eteenpäin. Kun on jo todettu sairaus, kuinka ennaltaehkäisevään seurantaan pääsee sovitusti? Tätä polkua Päijät-Sote on luvannut parantaa terveysasemamme kanssa yhteistyössä.

Riitta Lonka (kesk.)

Hyvinvointivaliok. pj

Kaupunginhallit. jäsen

Orimattila