Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Poliitikko vastaa elinkeinopäällikkö Jenni Kontolle

Elinkeinopäällikkö Jenni Kontto kertoi työstään Orimattilassa kriittiseen sävyyn ( Orimattilan Sanomat 26.10.). Hän olisi kaivannut Orimattilalta halua kehittyä ja yhteistä päämäärää. Valtuutettu Pekka Törrönen Lukijan Postia ( Orimattilan Sanomat 28.10.) ilmaisee, että tarvitsemme tavoitteet ja suunnan.

Viime vaalikauden alussa kaupunginvaltuusto hyväksyi Orimattilan strategian 2018–2021. Sieltä löytyy jokaiselle Orimattilan kaupungin viranhaltijalle poliittinen ohjaus, mihin suuntaan kaupunginvaltuusto kautensa aikana haluaa kotikuntansa kehittyvän.

En lähde tässä mielipiteessäni toistamaan, mitä strategiaan olemme kirjanneet. Se on jokaisen kuntalaisen, päättäjän ja johtajan sekä myös elinkeinopäällikönkin saatavilla ollut.

Uutta strategiaa työstämme parasta aikaa, ja se hyväksytään ensi vuoden alkupuoliskolla. Siihen asti aiemmin hyväksytty on voimassa

Meidän valtuutettujen tulee pysyä omalla ”tontillamme”, ja meidän ei kuulu tehdä operatiivista toimintaa. Hyvin usein viime valtuustokauden aikana valtuuston puheenjohtajan roolissa olen keskustellut operatiivisistakin asioista.

Elinkeinopäällikön olisin toivonut olevan enemmän esillä ja toimivan kuin ”julkisuuden henkilö”, joka tunnetaan Orimattilan markkinoinnin ja tunnettavuuden tekijänä. Esimerkkinä toiveistani on ollut someaktiivisuuden lisääminen.

Elinkeinopäällikön olisin toivonut olevan enemmän esillä ja toimivan kuin ”julkisuuden henkilö”, joka tunnetaan Orimattilan markkinoinnin ja tunnettavuuden tekijänä.

Kyllä Orimattila on luonut askelmerkit, mihin suuntaan elinkeinopäällikkö työnsä kautta meitä vie. Kun virka laitetaan hakuun, syytä on lisätä vaatimus painotuksesta konkreettisesta osaamisesta. Tällaista vaatimusta toivottiin Porvoon vastaavan tyyppiseen tehtävään.

Tarkastuslautakunnan arviointikertomus 2020 kertoi jo useita kohtia, joihin olisimme kaivanneet aktiivisempaa otetta.

Esitin valtuuston kokouksessa 11.10.2021 arviointikertomuksen palauttamista uuteen valmisteluun. Kysymyksiä markkinoinnin riittämättömistä toimista oli monta.

Vain 10 valtuutettua lisäkseni halusi pureutua tämän osa-alueen vaatimattomaan kehitystyöhön. Muut 22 valtuutettua hyväksyivät menneen toiminnan moitteitta.

Orimattilan kaupungin ylin organisaatiojohto on ohut. Se tarkoittaa sitä, että kaupungin johtoryhmä on pieni, niin lukumäärältään kuin kustannuksiltaan. Johtoryhmän jälkeen tulee päällikkötaso, joita organisaatiossamme on muutamia. Näistä kaikista henkilöistä voin todeta, että ”ketju on niin vahva kuin sen heikoin lenkki”.

Voimme vaatia tekijöiltämme valtuuston hyväksymän strategian täytäntöönpanoa jokaisen toimialan kohdalla. Se on meidän valtuutettujen velvollisuus.

Kaupungin organisaa­tiossa on tehty muutoksia, ja minulla on vahva luottamus viranhaltijoihin ja kaupungin työntekijöihin sekä luottamushenkilöihin tässä ja tulevissakin muutoksissa. Näen, että yhteistyöllä ja aktiivisella otteella kehityksemme menee suotuisaan suuntaan, jota poliitikkojen hyväksymä strategia ohjaa.

Riitta Lonka

Orimattilan kaupungin­hallituksen jäsen (kesk.)

Orimattilan hyvinvointi­valiokunnan pj.