Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Mihin Hollola on menossa?

Hollolan kuntalaisilta tulleita yhteydenottoja:

”Kierrätyspuiston tulevasta paikasta on kuultava vielä asukkaita ja ympäristönkin väkeä. Sille suunniteltu paikka Salpakankaalle asutuksen välittömään läheisyyteen ei ole oikea. Kuka tälle alueelle haluaa muuttaa enää asumaan. Alueelle muuttaneille ei ole kerrottu ennakkoon kierrätyspuistohankkeen mahdollisesta tulosta. Asuntojen myyntiarvo Salpakankaalla laskee, jos kierrätyspuisto rakennetaan tänne. Kyllä Hollolasta löytyy paljon asumatontakin aluetta kierrätyspuiston rakentamiselle.”

”Vesikansan terveysaseman lääkäripalveluiden lopettamista tulisi harkita uudelleen. On väärin lopettaa noin 5 000 asukkaan Vesikansasta jo kauan ja hyvin toimineet lääkäripalvelut. Asukkaille tuottaa Salpakankaalla käynti ylimääräisiä matkakustannuksia ja vie paljon aikaa.

Ongelmia tulee varsinkin vanhuksille ja lapsiperheille pitempien matkojen vuoksi, jos heillä ei ole omaa autoa käytössä tai muuta kuljetusapua, koska kulkuyhteydet Salpakankaalle lääkärin vastaanotolle ovat huonot. Onko tarkoitus ohjata asukkaille palvelut Lahdesta tai Asikkalasta? Erityisesti lääkäripalvelujen lopettaminen syrjii tärkeitä veronmaksajiamme.

”Hälvälän koulusta: Jos Hälvälän koulu on terve koulu, jossa ei ole huoneilmaongelmia, se tulee säilyttää. Mikäli kyseisiä ongelmia on, kunnan tulee rakentaa kiireesti alueelle uusi koulu varhaiskasvatuksen lapsille ja 1–4-peruskoululuokille. Kuntahan on kaavoittanut Kukonkoivua myöten uusia asuintontteja, johon toivotaan asumaan uusia kuntalaisia ja yrittäjiä eli veronmaksajia. Myös Rouvin alue ja Soramäki ovat lähellä. Koulunkäyntiä alueella helpottaa jo olemassa olevat kevyenliikenteen väylät. Lapsia ei tulisi ahtaa Salpakankaan suuriin kouluihin, joiden ongelmista jatkuvasti kuulee puhuttavan. Niissä luokkakoot vain kasvavat, oppimistulokset heikkenevät ja osa oppilaista voi syrjäytyä. Pienet kyläkoulut antavat turvallisuutta lapsille ja niissä huomataan nopeammin lasten ongelmat ja niihin voidaan aiemmin puuttua. Seuraava sukupolvi varmaan purkaa suuret koulut ja kummastelee nykyisiä ratkaisujamme.”

”Oli tosi noloa kuulla television kautta Hollolan nuorten huumeiden käytöstä. Todettiinhan, että huumeiden käyttöä Päijät-Hämeessä johtaa Hollola. Miksi päättäjät ja virkamiehet ovat vaienneet huumeongelmista vai eikö asiasta välitetä. Tehkää jotain! Halutaanko lapsiperheiden palveluja Hollolassa kurjistaa?”

Erityisesti lääkäripalvelujen lopettaminen syrjii tärkeitä veronmaksajiamme.

Tässä minulle kuin muillekin päättäjille on haasteita ratkottavaksi. Olen samaa mieltä palautteen antajien kanssa kierrätyspuiston paikan siirrosta, Vesikansan terveysaseman lääkäripalvelujen säilyttämisestä ja Hälvälän koulun säilyttämisestä tai uuden rakentamisesta.

Seija Aakala

kunnanvaltuutettu (kesk.)

Hollola