Lukijalta: Erimielinen, muuta muualle!

Kärkölässä ollaan kärnäpäitä. Ollaan ylpeästi kärnäpäitä. Oikeasti ollaan vakavasti sisäänpäin kääntyvää porukkaa, joka edellyttää jokaiselta jäseneltään uskollisuutta kärnäpäitten lahkoon.

Kärkölässä on tänä syksynä ”osoitettu ovea” jo usealle ”nillittäjälle”. Joillain on käsitys, että vain oma mielipide on oikea ja mahdollinen. Tämä joukko jakaa peukkuja omilleen ja muuttosuosituksia vääräuskoisille.

Mikä saa sivistyneenkin ihmisen huutamaan toiselle, että jos et ole tyytyväinen niin muuta muulle. Onko maailmanhistoriassa mitään edistystä ikinä tapahtunut luovuttamalla tai vallanpitäjiä hymistelemällä? Asioita ja oikeuksia, joita nyt pidämme itsestäänselvyyksinä, on joku tai jotkut joutuneet edistämään muiden pilkkaa, väheksymistä ja paheksuntaa tuntien.

Mistä tulee se voimaantuminen ja ylivertaisuuden tunne, että nyt on kaikki hyvin ja pulinat pois. Rakentavaa keskustelua ei siedetä, vaan kaikki kommentointi leimataan valittamiseksi ja kommentoijat nillittäjiksi.

Kärkölän piti olla yhdessä tekemisen polulla. Valitettavasti en voi nähdä yhteisössä kasvamisen tai kehittymisen mahdollisuuksia, jos meiltä edellytetään äänetöntä kuuliaisuutta ja nöyryyttä.

Moni meistä on jumissa asuinkiinteistössä, jonka ainoa arvo on omassa asumisessa. Monella on myös hyvä ja oikeutettu syy ja halu asua täällä. Ei kenenkään tarvitse perustella täällä asumistaan määräenemmistölle, paljasjalkaiselle tai muuten armoitetulle kärnäpäälle, jokaisella on oikeus omaan tuntemukseen ja kokemukseen kotikunnasta.

Kenenkään ei tarvitse sopeutua Kärkölään – Kärkölän tulee sopeutua kaikkiin tulijoihin ja toivottaa tulijat vilpittömästi tervetulleiksi. Kärkölä voi kasvaa vain ulkoapäin, ei omiaan pois ajaen.

Mari Niinistö

Kärkölä

Kommentoi