Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Erkon­­tien kohtalo ratkeaa

Kohta tehdään ratkaisu Orimattilan Erkontiestä. Säilyykö Erkontie vai tehdäänkö mutka, S-mutka tai Erkonkaari suunnitelmassa jo nimensä saaneena.

Allekirjoittanut ja moni Orimattilasta huolta kantanut vaikutusvaltainen henkilö on lausunut tyrmäävät mielipiteensä Orimattilan kylänraitin tuhoamisesta S-liikkeen röyhkeän suunnitelman vuoksi.

Puuttumatta jo moneen kertaan esitettyihin vastalauseisiin Erkontien katkaisua kohtaan nähdään, että kaikesta huolimatta ollaan edetty kaava­vaiheeseen, jossa kaupungin päättäjät on ahdistettu ota tai jätä -tilanteeseen.

Ratkaisu on ehdottomasti jätä.

Lehdistä olemme voineet lukea ja nähdä S-mutkan kehityksen. Kaavaehdotus oli – mikäli mahdollista – vielä sekavampi kuin alkuperäinen ylimielinen suunnitelma.

Nyt kaupunki jopa joutuu antamaan osuus­liikkeelle oman torin keskelle kaupunkia.

Kaavaehdotus oli, mikäli mahdollista, vielä sekavampi kuin alkuperäinen ylimielinen suunnitelma.

Entä parkkipaikka? Tarvitaanko sitä lainkaan, kun S-liike on sen jo sulkenut omaehtoisesti?

Eikö autoja riitä, ja imagolle ei ole eduksi, kun huligaanit valtaavat osuusliikkeen parkki­paikan.

Kun ei ole autoja, ei ole kadun yli kulkijoita, ja yksinomaan heidän turvallisuuteensa vedoten Erkontie pitäisi katkaista.

Osuuskauppa Hämeenmaa, luovu nyt sekavasta ja kiistan­alaisesta mutkan teosta, kun ei vielä mitään peruttamatonta ole tapahtunut.

Tyylikkään Prisman saa tehtyä nykyisillä puitteilla.

Kaupungin päättäjille saatteeksi ratkaisua tehdessänne: miettikää, saatteko ikuisen leiman otsaanne ja piikin sieluunne Orimattilan keskustan tuhoajina vai maineen tiukkoina Orimattilan pelastajina.

Hyviäkin uutisia Erkontien kupeelta on kuulunut. Hienoa, jos kaupungintalon päätyyn suunniteltu muraali toteutuu.

Muraali voisi kiertää kulman yli Varsapuistoon päin, jolloin se olisi koko alueen teos, visit Orimattila.

Paavo Palokangas

Teollinen muotoilija