Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Persujen jytkettä Hollolan valtuustossa

Kylläpä persut pitivät kovaa jytkettä Hollolan kunnanvaltuuston kokouksessa. Nuijivat lyttyyn vihreiden Matti Laurilan esittämän ja Kristiina Vanhala-Selinin kannattaman muutosehdotuksen, josta sain käsityksen: Hollola, saataisiin tunnetuksi siitä, että asukkaat viihtyvät. Perustana on lähiluonto, jota pyritään säilyttämään ja ennallistamaan sekä torjutaan ilmastonmuutosta. Myrkkyä tuntui olevan muillekin puolueille tämä muutosehdotus, koska se kaatui äänin 37–5.

Aki Markkola (ps.) totesi ymmärtävänsä huolen ilmastonmuutoksesta, mutta ei vihreiden muutosehdotusta Hollolan kuntastrategian yhteydessä. Ihmetyttää, kun Aki Markkola sanoo, että tämän strategian visioiden luontiin on käytetty paljon aikaa ja ynnä muuta, että hän ja ymmärtää huolen ilmastonmuutoksesta. Hän ei kuitenkaan halua, että vihreiden muutosehdotus tulee kunnan strategiaksi.

Perussuomalaisten Petri Palo haukkui oikein urakalla muutosehdotuksen ja käytti oikein ”miehekkäitä” nimityksiä. Toivottavasti olivat omiaan eikä yhdessä puolueen kanssa keksittyjä. Mielestään muutosehdotus pelottaa pois uudet kuntalaiset ja yrittäjät, koska ”viherhumppa” vie kunnalta rahat.

Palon mukaan Hollola ei voi estää globaalia ilmastonmuutosta. Ei tietenkään, jos Paloon uskoo, mutta toivotaan ja yritetään, että ilmastonmuutoksen torjuminen vielä onnistuu, kiire alkaa jo olla. ”Palopuheet” ja niiden kuuntelu ei enää auta.

Keskustan Kati Pölönen Ja Harri Vinnamo pelkäsivät vihreiden esityksen vievän hollolalaisten metsänomistajien päätösvallan omiin metsiinsä. Tämä kyllä kuulostaa kaukaa haetulta, samanlaiselta kuin erään hollolalaisen sääprofeetan ennustus planeetoista. Aurinkokuntamme muiden planeettojen paikat vaikuttaisivat maapallon ilmastoon.

Perussuomalaisten Jyrki Joensuu ehdotti esityksen pöydälle laittamista. Hän psykiatrian erikoislääkärinä ymmärtää millainen vaikutus asuinympäristöllä on asukkaisiin ja myös seuraukset, jos lähiluonto tuhotaan ympäriltä. Arvostan pöydälle laittamista, jos ehdotus on tehty luonnon ja ilmastonmuutoksen estämisen puolesta.

Vaikuttaa siltä, että vihreiden visiot on lytätty jo pitkän syksyn aikana. Tai niitä ei ole asioista parhaiten tietävä päässyt edes tekemään ja esittelemään. En tiedä tavallisena veronmaksajana, millaisia pitkän syksyn aikana tehdyt visiot ovat. Arvaan kyllä syyt, miksi vihreät on joutuneet muutosehdotuksen tekemään.

Reino Kosonen

Entinen konesuunnittelija