Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Tätä on aluevaltuusto

Kertaus on opintojen äiti, ja siksi aloitan käymällä läpi, mitkä kunnat kuuluvat Päijät-Hämeen hyvinvointialueeseen eli tässä tapauksessa myös vaalipiiriin: Asikkala, Hartola, Heinola, Hollolla, Iitti, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki sekä Sysmä.

Näistä kymmenestä kunnasta valitaan yhteensä 69 henkilöä aluevaltuustoon, jonka ensimmäinen toimikausi on 1.3.2022–31.5.2025. Jatkossa aina neljä vuotta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastus­toimen järjestäminen siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä hyvinvointialueelle vuoden 2023 alussa.

Mihin tällä uudistuksella pyritään? Suomen hallitusohjelman mukaisesti on tarkoitus turvata yhdenvertaiset ja laadukkaat sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut sekä parantaa niiden saatavuutta. On tarkoitus myös kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja sekä turvata ammattitaitoisen työvoiman saanti. Hyvinvointialueen tulee myös vastata ikääntymisen ja syntyvyyden laskun aiheuttamiin haasteisiin sekä hillitä kustannusten kasvua.

Tätä tehtävänantoa varten olemme ehdolla uuteen aluevaltuustoon, ja tätä työtä haluamme olla tekemässä, kaikkien yhteiseksi hyväksi. Kukaan ei voi vielä sanoa, miten kaikki tulee käytännössä toimimaan, olit sitten sote-alan ammattilainen tai muun alan ammatti-ihminen.

Aluevaltuutettujen tärkein tehtävä on pitää huolta, että tehtävät tulevat tasapuolisesti ja järkevästi hoidetuiksi, taloudellisesti ja tehokkaasti; niin, että uskallamme sanoa, että Päijät-Hämeessä homma hoituu parhaiten koko Suomessa.

Muista äänestää. Sillä turvaat, että joku on puolestasi työtä tekemässä.

Marko Latvanen

Aluevaaliehdokas (kok.)

Heinola