Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Jos hyvin käy…

Jos hyvin käy ei Erkontietä tarvitse katkaista.

Olen kirjoittanut Erkontietä puolustavia kommentteja ja vaatimuksia. Täytyy muistaa, että en ole kertaakaan vastustanut Prismaa! Olen puolustanut Orimattilan pääkatua Erkontietä.

Prisma on tervetullut Orimattilaan. Se tuo mukanaan paljon hyvää ja Orimattilassa kaivattavia asioita. Tulevan laajennuksen pitää sopeutua maalaiskaupungin pääraitin mukaan eikä päinvastoin. Tyylikkään Prisman saa tehtyä nykyisillä puitteilla. Ei kun kynä kauniisti käteen ja uutta viivaa ruutuun.

S-mutkan sisällöstä lyhyesti. Parkkialue ja siitä kulku Prismaan suunnitelman mukaan on niin vaarallinen, että Erkontie pitää katkaista. Tämä oli pääperustelu, muuten Prismaa ei tule, uhattiin.

Erkontien katkaisua on sitten käytetty keppihevosena tehostaa muuta Hämeenmaan kaupallisuutta kuten: nyt kaupunki jopa joutuu antamaan osuusliikkeelle oman torin keskelle kaupunkia.

Entä parkkialue? Tarvitaanko sitä lainkaan, kun S-llike on sulkenut sen jo omaehtoisesti? Kun ei ole autoja, ei ole kadun yli kulkijoita. Mihin tarvitaan suojatiet? Moni Orimattilasta huolta kantanut vaikutusvaltainen henkilö on lausunut tyrmäävät mielipiteensä Orimattilan kyläraitin tuhoamisesta S-liikkeen röyhkeän suunnitelman vuoksi.

Ihmetyttää S-mutkaa kannattavien kirjoitusten puuttuminen.

Kohta tehdään ratkaisu Erkontien suhteen. Säilyykö Erkontie vai tehdäänkö mutka? Puuttumatta jo moneen kertaan esitettyihin vastalauseisiin Erkontien katkaisun suhteen nähdään, että kaikesta huolimatta on edetty kaavavaiheeseen, jossa päättäjät ovat ahdistettu ota tai jätä tilanteeseen.

Nyt viimeistään on aika luopua sekavasta ja kiistan alaisesta mutkasta. Vielä mitään peruttamatonta ei ole tapahtunut. Kaivinkoneita ei ole käynnistetty.

Kaupunginvaltuustolle saatteeksi ratkaisua tehdessänne. Ottakaa järki ja tunne käteenne vai haluatteko kuvainnollisesti nimenne kirjoitettavan Erkontien hautakiveen paikalla, jossa tie ennen kulki. Hallitus on jo varannut nimilleen paikan.

Te olette määrätty Orimattilan puolelle. Henki näyttää olevan toinen henkilöillä, jotka eivät edes asu Orimattilassa. Pari vuotta Orimattilassa oltuaan naureskelevat pois muuttaneina, heh heh saatiinpa sotku aikaan Orimattilassa.

Ihmetyttää S-mutkaa kannattavien kirjoitusten puuttuminen. Mitkä ovat todelliset syyt S-mutkan kannatukselle, kun äärimmäisen vaarallista kadun ylitystä kaupungin keskustassa ei huomioida? Vaikutelmani on, että Prisma-pää edellä mennään. Muusta ei välitetä. Orimattilasta ei välitetä.

Paavo Palokangas

Teollinen muotoilija

Varavaltuutettu (kok.)

Orimattila