Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Nyt se alkoi

Päijät-Hämeen aluehallituksen ensimmäinen kokous oli maanantaina 14.3. Yksitoista hallituksen jäsentä oli koolla päättämässä koko Päijät-Hämeen alueen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastuslaitoksen asioista.

Nykyinen hyvinvointiyhtymä jatkaa toimintaansa kuluvan vuoden loppuun asti. 1.1.2023 on historiallinen päivä, kun rahoitus alueen palveluille tulee valtiolta, eikä kunnilta, kuten tähän asti. Alueemme vuoden 2023 rahoituksen taso saadaan tietoomme tämän kevään aikana.

Ensimmäinen kokous kesti viisi tuntia, ja sitä edelsi vielä tunnin perehtyminen listan asioihin. Väliaikainen hyvinvointialueen johtaja Marina Erhola on hyvin edistänyt alueemme valmistelua, ja luottamus häneen on minulla vahva.

Vuodesta 2005 alkaen on sote-uudistusta valmisteltu, ja Erhola on ollut siitä asti valmistelussa mukana. Kokouksessa avasimme vakituisen johtajaviran haun hyvinvointialueellemme. Tarkoitus on valita johtaja alkukesän aikana.

Kokouksessa saimme varsin kattavan selvityksen keskussairaalan seuraavasta rakennusvaiheesta. Vuonna 1976 rakentunut kokonaisuus on osittain huonossa kunnossa, joten purkaminen ja uudelleen rakentaminen on näiltä osin ainoa vaihtoehto. Vanhaa osaa puretaan ja uutta rakennetaan tilalle.

Uudistamisella saadaan vahvaa toiminnallista muu- tosta, joka tuo laatua ja paran- taa tuottavuutta. Uusien tilojen myötä myös tilojen yhteiskäyttö erikoisalojen välillä on joustavammin mahdollista.

Hyvinvointialueemme strategiaa lähdemme työstämään pikaisesti. Perehdytykset jatkuvat kesäkuulle asti, ja kokouksia on merkitty runsaasti kalenteriin. Olen hyvin kiitollinen saamastani tehtävästä ja näissä mielipidekirjoituksissani haluan jakaa tietoa hallitustyöskentelystä ja ajatuksistani.

Riitta Lonka

Päijät-Hämeen aluehallituksen jäsen (kesk.)