Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Ukrainan käsittämätön sota

Sotien piti olla loppu – ainakin Euroopassa. Ukrainan tilanne on kääntänyt maailmankirjat 24.2.2022 alkaen. Sota alkoi lähes samanlaisella käskyllä kuin talvisota: ”…menemme ystävinä vapauttamaan suomalaiset kartanoherrojen ja kapitalistien ikeestä…” Suomi piti vallata kahdessa viikossa.

Eversti evp, entinen apulaistiedustelupäällikkö Martti J. Kari on kirjoittanut ESS:ssa jo ainakin 15 kirjoitusta. Myös muut kertovat tilanteesta. Rajan toisella puolen annetaan kansalle toisenlainen kuva. Näin oli talvisodassakin.

Mitä on opittu viime sodista? Ei mitään. Sama raakuus ja kaiken tuhoaminen jatkuu.

Sota vaikuttaa kaikkeen: KD:lta ja Sari Essayahilta oli esitys maatalouden kriisipaketista. Omavaraisuus. Kotimaisen tuotannon jatkaminen ja lisääminen on välttämätöntä. Elintarvikepula koettelee koko maailmaa. Energian, polttoaineiden, lannoitteiden ja kaikkien hintojen nousu näkyy.

Turve tarvitaan käyttöön. Turvetuotannon kaluston romuttamisesta jaettu valtion tuki on peruttava heti. Kaikki pellot viljelykseen. Kyläkoulut tarvitaan, että kylillä on palvelut ja tiloille löytyy jatkajia.

Pakolaisia on paljon. Myös Lahden seudulla ja Orimattilassa. Heistä olisi nyt apua työvoimapulaan. Kouluissa on paikkoja. Asuntojakin löytyy. Näitä asioita sivutaan 14.3. jättämissäni valtuustoaloitteissa.

Kirkkoherra Sakari Loimaranta kirjoitti talvisodan alussa: ”Herra sinä olet meidän turvamme polvesta polveen...” Seurakuntalaiset! Kristitty on varma, luja ja rohkea. Kristitty ei katso itseensä eikä viholliseen vaan Jumalaan...

Pertti Laaksonen

Kapteeni evp

Orimattila