Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: | Uusi ilme skandinaavisella tyylikkyydellä

Käsissäsi tai näytölläsi on upouuden ulkoasun saanut Seutuneloset. Uudistus on suuri, sillä se on tehty samaan aikaan kaikissa Mediatalo Keskisuomalaisen lähes 80 sanomalehdessä sekä sanomalehti Karjalaisessa.

Vajaat kaksi vuotta työstettyyn uuteen ilmeeseen on tavoiteltu pohjoismaista klassisuutta ja selkeyttä. Digitalisoituvassa maailmassa ulkoasusuunnittelun johtoajatuksena on ollut se, että samat sisällöt toimivat yhtälailla niin perinteisessä printtilehdessä kuin nettilehdessäkin.

Lehden tekijöiden vinkkelistä se tarkoittaa sitä, että samasta jutusta ei tarvitse enää tehdä erikseen toimitusjärjestelmään printti- ja nettiversioita. Työprosessi on suoraviivaisempi. Näin jää enemmän aikaa tärkeimpään eli juttujen sisältöjen työstämiseen.

Yhdenmukaistaminen tarkoittaa myös sitä, että verkkouutistemme ilme ja rakenne muuttuvat myöhemmin tänä vuonna.

Printtilehden lukijalle uudistuminen näkyy nyt esimerkiksi siinä, että aikaisemmat vahvat otsikot ja voimakkaat, kovat värit jäivät pois.

Uuden ulkoasun on suunnitellut Euroopan parhaimpiin suunnittelijoihin kuuluva ruotsalais-tanskalainen Anna Thurfjell. Hänen käsialaansa ovat muun muassa Tanskan suurimman ja Norjan toiseksi suurimman sanomalehden, Jyllands-Postenin ja Aftenpostenin, ilmeet.

Tämänkertainen uudistus on nimenomaan ulkoasu-uudistus – Seutu4-lehtien sisältöön tai tuttuun rakenteeseen se ei vaikuta. Lehtien alku- ja loppuosasta löytyvät edelleen kunkin osapainoksen paikallisuutissivut. Lukijalta-palsta on edelleen yhteisen Seutu4-osion alussa. Yhteisillä sivuilla on jatkossakin tutut juttuosastot ruoasta ja hyvinvoinnista kulttuuriin ja urheiluun. Kulloinkin ajankohtaiset teemaosiotkin jatkavat tuttuun tapaan mukana. Tässä lehdessä on varmana kevään merkkinä Piha ja puutarha -teemasivut.

Uuden ulkoasun, tai voisiko sanoa käyttöliittymän, saattaminen teille lukijoille on vaatinut lukuisia työtunteja isolta joukolta visuaalisen ilmeen ammattilaisia. Siksi olisimme enemmän kuin tyytyväisiä, jos saisimme kuulla, minkälaisia ajatuksia uusi ulkoasumme teissä lukijoissa herättää.