Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: | Kevät on tuonut positiivista värinää

Päivien pidentyessä ja kevään ihmeen jälleen vähitellen puhjetessa, alkaa maailmakin kummasti näyttää taas vähän paremmalta paikalta. Olkoonkin, että uutiset maailmalta ja etenkin itäisestä Euroopasta ovat edelleen synkkiä, niin ainakin näin paikallisesti tarkastellen ilmassa on myös positiivista väreilyä.

Sunnuntaina vietettyä vappua päästiin pitkästä aikaa viettämään lähes yhtä riehakkaasti kuin ennen koronavitsausta. Monella Seutunelostenkin alueen kylällä ja torilla nähtiin värikästä vappukansaa ja ennen kaikkea iloisia ilmeitä.

Positiivista on viime viikkoina ollut myös ihmisten tarve ja halu auttaa Ukrainasta Venäjän hyökkäyssotaa paenneita pakolaisia. Tästäkin riittää mainioita esimerkkejä kaikista jakelualueemme kunnista.

Viime viikolla saimme myös aurinkoisia talousuutisia, kun kärköläläisen Koskisen oy:n historian suurin investointi eteni peruskivenmuurausvaiheeseen. Uuden sahalaitoksen perustuksia on päästy rakentamaan, ja liki 50 miljoonan euron investointi takaa Päijät-Hämeen suurimman teollisen työnantajan jatkon Kärkölässä pitkälle tulevaisuuteen.

Asikkalan Vääksyssä avattiin liikekeskukseen uusia toimitiloja, ja Pulkkilanharjun Reimari-kahvilan kehittämisen vuosikausia kestänyt pattitilanne ratkesi viimein rakennusluvan myöntämiseen.

Hollolassa puolestaan urheiluväki seuraa jännityksellä 2-sarjan lentopallofinaaleihin edenneen Salpiksen miesten otteita ratkaisevassa koitoksessa lauantaina. Silloin panoksena on koko sarjan mestaruus.

Myös opiskelijat ovat vihdoin ja viimein saaneet alkaa elää tärkeää elämänvaihettaan normaalioloissa. Orimattilan Erkko-lukion vanhatkin pääsivät lopulta pyörähtelemään cicaponsa ja wienervalssinsa ystäviensä ja sukulaistensa edessä.

Toimituksen sähköpostiin on tipahdellut tasaiseen tahtiin tietoa alueemme tulevan kesän tapahtumista, joita tapahtumajärjestäjät puuhaavat jo täyttä höyryä eteenpäin.

Näyttäisi siltä, että on synkkien aikojen jälkeen on vahvistumassa uusi positiivisuuden kierre.