Pääkirjoitus 18.5.2022 | Kesätyöntekijät valmistautuvat urakkaansa

Kesätyöntekijät ja harjoittelijat ovat taas lähtökuopissaan ja saapuvat työpaikoille viimeistään muutaman viikon kuluttua. Monelle nuorelle kesätyö on ensimmäinen kosketus työelämään ja siksi tärkeä kokemus.

Sillä, kuinka työpaikoilla kesätyöntekijät ja harjoittelijat otetaan vastaan, voi olla jopa ratkaiseva merkitys nuoren ammatinvalintaan.

Merkityksellistä on myös se, kuinka nuorta opastetaan ja neuvotaan työhön tai, kuinka hänelle puhutaan työelämästä. Itsestään selvää on, että tyhmiä kysymyksiä ei ole, ja aina voi kysyä opastusta kokeneemmilta työntekijöiltä. Nuoreen työntekijään suhtautuminen kuin kollegaan kertoo paljon koko työyhteisöstä ja sen dynamiikasta.

Kesätyöntekijä on oikeutettu myös hänelle kuuluvaan palkkaan. Useilla ammattiliitoilla on suositukset myös kesätyöntekijän ja harjoittelijan palkkauksesta. Yhdessä allekirjoitettu kirjallinen työsopimus luo nuorelle kuvaa työelämän pelisäännöistä ja niiden toimivuudesta.

Uusi nuori työntekijä tuo parhaimmillaan myös piristystä työpaikan vakituisen väen tekemiseen. Laatikon ulkopuolelta -ajattelu on nuorilla usein hyvin ennakkoluulotonta, ja omia ajatuksia työyhteisön tavoista ja tekemisestä kannattaa myös tuoda rohkeasti julki. Virkistävät näkemykset saattavat parhaimmillaan kehittää työkulttuuria tai tekemisen tapoja työpaikalla.

Jos työnantajilla ja työntekijöillä on velvollisuuksia kesätyöntekijöitään ja harjoittelijoitaan kohtaan, niitä on myös nuorella itsellään.

Työsopimus on molemminpuolinen sopimus, joka velvoittaa yhtä paljon työntekijää.

Hyvän kesätyöntekijän merkkejä ovat muun muassa työaikojen, ohjeiden ja sopimusten noudattaminen sekä se, että annetut työtehtävät tehdään niin hyvin kuin kykenee. Nuoren on hyvä muistaa, että hän on työpaikalla aikuisten työyhteisössä ja siksi käytöksen on oltava sen mukaista.

Avoimuus ja hyvä käyttäytyminen ovat myös ominaisuuksia, joilla nuori voi usein varmistaa kesätyöpaikan myös seuraavalle kesälle.