Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 1.6.2022 | Maailmanmestaruudella on kiva jatkaa kesään

Suomalaiset saivat jälleen parin viime viikon aikana myötäelää mahtavia aikoja miesten jääkiekkomaajoukkueen matkassa lajin MM-kisoissa, jotka saatiin tällä kertaa järjestää kotimaan kamaralla.

Oli ilo seurata Nokia-areenan lehtereille saapuneita Leijona-faneja. Alkusarjan aikana tosin kuului suunnalta jos toiseltakin parranpärinää siitä, että kannustus oli liian vaisua, ja että yleisöstä lähti ääntä vain pelikatkojen aikana, kun areenan seremoniamestarit siihen erikseen kannustivat.

No, onneksi emme ole mikään Pohjois-Korea, jossa kaikki ottelun seuraaminen ja kannustaminen olisi ennalta pakotettua aplodeerausta. Kukin seuratkoon ottelunsa juuri sillä tavalla kuin itse parhaaksi näkee, oli se sitten villisti omia kannustamalla tai rauhallisesti pelitapahtumia seuraamalla.

Trillerimäisessä finaalipelissä Kanadaa vastaan alkusarjan pelien vaisusta yleisötunnelmasta ei ollut enää tietoakaan. Koko halli eli omiensa mukana kaikella sydämellään. Ehkäpä alkusarjan vaisu tunnelma kertoo jotain jääkiekosta koko maailman mittakaavassa. Potentiaalisia maailmanmestarikandidaatteja on vähemmän kuin yhdessä kädessä sormia. Pakkopullapelejä tulee alkusarjassa väkisinkin, ja niihin on katsojankin vaikea syttyä samalla tavoin kuin finaalikarnevaaliin.

Asia erikseen on MM-kisalippujen hinnat. Ne, kun ylittivät monen tavisfanin maksuvalmiuden moneen kertaan. Toisaalta esimerkiksi yritysten yhteistyökumppaneilleen tarjoamilla lipuilla oli paljon katsojia lehtereillä.

Vuoden kuluttua on edessä jälleen kotikisahuumaa, ja toivottavaa on, että lippupakettien hinnat sopisivat silloin mahdollisimman monen kansalaisen budjettiin.

Päijäthämäläisittäin mukavaa seurattavaa oli Pelicans-kasvatti Hannes Björnisen edesottamukset MM-kaukalossa. ”Kulta-Hannes” ei ehkä ole Leijonien näkyvin hahmo jäällä, mutta sitäkin arvokkaampi tämä nöyrä työmyyrä on joukkueelleen. Björninen laitetaan jäälle, kun on voitettava kriittisiä oman pään aloituksia tai kun pitää tappaa alivoimia. Siinä työssä Leijonat oli turnauksen paras joukkue. Ja hankkipa Lahden mies liukkaudellaan sen ratkaisevan jäähynkin Kanadalle.