Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 29.6. | Lomalaisille on tarjolla tekemistä Päijät-Hämeessä

Juhannus on juhlittu, ja suomalaisten suosituin lomakuukausi on alkamaisillaan.

Viime kesänä Suomen työllisestä työvoimasta 34 prosenttia oli vähintään yhden viikon lomalla heinäkuussa. Kesäkuussa ja elokuussa lomaa piti vähintään viikon 12 prosenttia työllisistä.

Lomaansa suomalaiset viettävät tyypillisesti Suomen kesästä nauttien. Tänä kesänä viidennes suomalaisista aikoo matkustaa kesälomallaan ulkomaille, mutta suositumpaa on kuitenkin lomanvietto kotimaassa kotioloissa, matkustellen tai mökkeillen.

Trendi on jatkoa viime kesän matkailutottumuksille, sillä kotimaanmatkailu oli ennätyksellisen suosittua vuonna 2021. Kesällä kotimaan vapaa-ajan päivämatkoja tehtiin lähes 12 miljoonaa.

Fintraficin tilastojen mukaan kesän liikennemäärät perinteisesti laskevat Uudellamaalla ja lisääntyvät muualla, mikä tarkoittaa kasvavaa matkailijamäärää myös Päijät-Hämeeseen.

Seutunelosten alueen vilkas tapahtumakesä käynnistyy kuin tilauksesta heinäkuun alkaessa.

Päheet museot -museoviikolla 2.–10. heinäkuuta muun muassa alueen lukuisat kotiseutumuseot avaavat ovensa ja täyttyvät tapahtumista Hollolassa, Kärkölässä, Asikkalassa, Orimattilassa ja Nastolassa.

Ravikansa puolestaan kokoontuu 1–3. heinäkuuta Suur-Hollolan kisoihin Jokimaalle. Urheilua on tarjolla yllin kyllin Lahden seudulla, kun myös triathlon-kilpailu Ironmanin tuhannet osallistujat liikkuvat Hollolassa, Kärkölässä ja Lahdessa.

Kesäteatterikausikin pääsee vauhtiin heinäkuussa.

Seitsemän veljeksen ensi-ilta on 2. heinäkuuta Orimattilan Jätinpesällä. Artjärvellä esitettävän Työleirin ensi-esitys on 30. kesäkuuta. Pukkilassa kesäteatteriesitys Kesäyön unelmia avasi esirippunsa jo kesäkuussa, mutta kolme esitystä on vielä jäljellä. Nummisuutarit näkee päivänvalon Nastolassa 12. heinäkuuta. Kärkölässä Seitsemän siskon esitykset alkavat 14. heinäkuuta.

Myös janoisille on tiedossa ihmeteltävää, kun Kärkölän ja Hämeenkosken sahtimestaruuksista taistellaan tulevana sunnuntaina.