Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Metsänhoito on riistotaloutta

Metsäteollisuus etujärjestöineen on käynyt radiossa (Radio Voima) luonnontotuuden vastaista ja siten itseään vastaan kääntyvää imagokampanjaa. On sivistystä loukkaavaa ja tiedostavaa kuulijaa aliarvioivaa kieltää tehometsätalouden aiheuttama luontokato!

Esimerkkinä ennen niin runsaslukuiset metsätiaiset, hömö- ja töyhtötiainen, on hakkuiden seurauksena luokiteltu erittäin uhanalaisiksi ja vaarantuneiksi. Sitä eivät falskit hokemat, kuten ”Suomessa kasvaa puuta enemmän kuin koskaan” ja ”Suomi on Euroopan metsärikkain maa, missä metsät kukoistavat” muuksi muuta!

Metsäteollisuuden ylistämä ”Hyvä metsänhoito” tarkoittaakin sen raaka-ainehankintaa. Luonnon kannalta se on riistotaloutta. Saahan metsäteollisuutta puolustaa, mutta tosiasiat tunnustaen. Samoin, kuin täytyy tunnustaa metsäteollisuuden merkitys Suomen kansantaloudelle.

Planeettamme tasolla Suomen metsätalous on seurausvaikutuksineen vain yksi lenkki ihmiskunnan globaalin ylikulutuksen ketjussa, minkä jäljet näkyvät jo kaikkialla elonkehässä.

Kirjoittaja asuu Vääksyssä.