Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raideliikenteessä on kyse liikenteen välityskyvystä

Viime aikoina on puhuttu taas raideyhteyksistä. Näen, ettei itäradalla (Porvoo–Kouvola-väli) ole realistisia mahdollisuuksia kehittyä tässä maailmantilanteessa. Olemassa olevien yhteyksien parantaminen on järkevintä politiikkaa toisin kuin uusien ratalinjausten rakentaminen. Kaksoisraiteita tarvitaan Lappiin, koska matkailijavolyymit ovat isoja pohjoiseen mentäessä. Välityskykyä pitää olla.

SDP:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari on asialla ja saa myös Lapin tuen puolelleen. Ville uskaltaa sanoa sen, mikä näillä hankeyhtiöillä on edessä. Ne eivät tule saamaan tämmöiseen rahoitusta; sitä suuresti epäilen. Monen miljardin hanke vain 13 minuutin hyödyn takia, joka on laskettu Porvoon ja Kouvolan välille?

Hyötysuhde on sanalla sanoen surkea. Parempi on kehittää olemassaolevia yhteyksiä.

Oikaisu Savon rataan hyödyttää Etelä-Suomea pohjoiseen matkustaessa, kun ei tarvitse koukata Kymen kautta. Tämä virkistää myös sellaisia pienempiä kaupunkeja kuten Heinola, kun julkiset yhteydet paranevat.

Suomen kannattaisi muutenkin parantaa olemassa olevia ratayhteyksiä kaksoisraiteilla ja korjata siltoja, koska matkanopeudet nousisivat junissa ja aikataulut pitävät, kun junaa ei tarvitsisi pysäyttää jokaisen kohdattavan junan takia.

Jokainen pysähdys vastaantulevan junan takia on turha, jos haetaan tehokkuutta ja välityskykyä. Toiset raiteet toisen vieressä parantavat sujuvaa liikennöintiä sekä turvallisuutta.

Minua on aina suututtanut nämä turhat pysähdykset vastaantulevien junien takia. Jos näitä lastentauteja ei paranneta, on turha yrittääkään väittää, että junalla matkustaminen olisi koskaan kilpailukykyinen lentoliikenteen kanssa.

Näin ei ole, jos olemassaolevia ongelmia raiteilla ei korjata. Ja Kouvolan sekä Porvoon yhteys miljardihankkeineen on syytä hylätä.

Kirjoittaja on lahtelainen.