Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kännykät pois, piiput piiloon

Olen taas seurannut tuota Sanna Marinin ajojahtia. Miten hauskaa on tiedotusvälineillä, kun saavat arvostella Sannaa? Ja lehdet käyvät kaupaksi.

Ovathan nuoret aina juhlineet ja pitäneet hauskaa. Ehkä tämä aika on tehnyt ihmisen vähän vapaammaksi ja rohkeammaksi. Voi näyttää kameralle napansa ja rintalihaksiakin.

Olen juhlinut nuorena niin kuin lapsenikin aikanaan. Ymmärrän asian oikein hyvin, nuorten on aika irrotella ja etsiä rajojaan. Mutta. Marinin nykyisen työnkuvan ajattelisin vaativan vähän toisenlaista näkyvyyttä, esimerkiksi perhekeskeisyyttä ynnä muuta.

Hän ei ole enää kaksikymppinen opiskelija. On aika, kun monet perheet alkavat olla taloudellisesti kovilla. Ainakin lapsiperheet. Marin saa minun puolestani juhlia vapaa-ajallaan miten tahtoo. Neuvoni on ovimies, joka ottaa jokaisen kännykän juhlien ajaksi lukkojen taakse. Jos ei paikalla ole henkilökuntaa, oletan että Sannan aviomies on. Hän voi sen tehtävän hoitaa. Sanna säästyy monelta harmilta.

Marin on ollut melko hyvä pääministeri, hoitanut asioita kovan paineen alla. Nuori ja kaunis nainen. Ehkä media on hänestä senkin takia kiinnostunut.

En ole koskaan hänen puoluettaan äänestänyt, joten en tiedä heidän säännöistään mitään käyttäytymisen, asiallisuuden ynnä muun suhteen.

Toisaalta, onko niin, että Sannan ystävät ovat jääneet opiskeluajalta? Niin sanotut pintakiitäjät, jotka ottavat kuvia rahoittaakseen elämäänsä. Eihän todellinen ystävä halua toiselle harmia ja mielipahaa. Sannan kannattaa harkita asiaa, tehdä ystävistään inventaario.

Pitää siteerata Lenita Airiston lausetta: ”Miksi miehet (naiset) on niin törppöjä, että valitsee lörppöjä?” Airisto sanoi näin silloin lehdille, kun ne ruotivat Vanhasen ja Ruususen rakkausasioita sekä kirjaa.

Kyllä tämäkin asia tästä rauhoittuu. Äiti sanoi joskus: ”Kyllä kuiva roska hännästä putoaa.” Sannalle työrauhaa toivotan.

Kirjoittaja on vääksyläinen.