Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuka herättää, kun julkisuudessa tapahtui jotakin?

Viime päivinä on joutunut pyörittämään epäuskoisena päätään, kun on seurannut pääministeri Sanna Mariniin kohdistunutta mediamyllytystä. Ensinnäkin on huomioitava median tapaa julkistaa kotivideomateriaalia uutislähetyksessään. Tästä tekee huomion, ettei media suuntaa ainakaan arvostamaan suuntaan, kun se lähtee suuntautumaan kohti kohu-vau-journalismia.

Toinen asia on se, että vaikka kyseessä onkin yhteiskunnallisesti merkittävä henkilö, niin kyllä kai häneenkin pätevät samalla lailla yksityishenkilönä olevat yksityisyyden oikeudet? Samalla, kun mediayhtiöt jakavat julkisissa kanavissaan yksityistä materiaalia, he jakavat yhteisen vastuun rikkoessaan yksityisiä oikeuksia. Uskon, että asiasta tulee seuraamaan jälkipyykkiä muun muassa kanteluiden muodossa.

Viime perjantaina Sanna Marinin tiedotustilaisuudessa toimittajien käytös oli kyllä ihmetystä herättävää. Ilmeisesti heillä ei ollut tiedossa, että pääministerillä on käytössään sijaisjärjestelmä, jossa kiireellisimmissä tapauksissa otetaan yhteyttä.

Kerronpa tähän yhteyteen sopivan vitsin: ”Jos Venäjä hyökkää viikonloppuna, niin miksi pääministeri Marinin pitää olla selvin päin ja skarppina? Se joutuu herättelemään kaikki känniset upseerit.” Eli osataan sitä varmasti myös muissakin ammattipiireissä.

Tätä ilmiötä on kuvattu myös Väinö Linnan Tuntemattomassa sotilaassa, jossa sotapäällystö juhli Mannerheimin syntymäpäivänä. Herättäkää taas, kun taas joutuu sulkemaan television, radion sekä muut tiedotusvälineet?

Kirjoittaja on lahtelainen.