Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Artjärvellä kohennettavaa

Artjärven Vuorenmäen urheilukentän radat ovat ruohottuneet, toinen pituushypyn alastulopaikka on kokonaan kelvottomassa kunnossa ja poissa käytöstä. Kiekonheittoympyrästä puuttuu suojaverkko, joka on tärkeä turvallisuustekijä. Keihäänheiton vauhdinottorata on myös rappiolla.

Talvisen luisteluradan kiekkolaidat on jätetty kesäksi paikoilleen, ja laidat haittaavat osin korkeushyppytoimintaa. Jääkiekkokaukalo on siirrettävissä kentän viereiselle hiekkaiselle pysäköintipaikalle, jonne se mahtuu ja jonne voi vetää valaistusyhteyden ja jäädyttäminen onnistuu.

Artjärven urheilukentän radat ja suorituspaikat kaipaavat ajanmukaisen kestopinnoitteen. Keskikentälle on suunniteltu hiekkaerämaan tilalle jo vuosikymmeniä nurmikkoa. Nyt sekin on aika toteuttaa.

Ryteikköön jäänyt polku on täynnä koiran­jätöksiä.

Pienimuotoinen katsomo kaipaa myös peruskorjausta. Artjärven urheilukenttä on tärkeä nuorten urheilun kannalta. Artjärveltä on liian pitkä matka Orimattilan pääkentälle.

J. Alfred Tannerin syntymäkodin muistomerkki on jäänyt havupuuroskan keskelle. Sitä ympäröivät kukkaruukut on jätetty oman onnensa nojaan ja rappiolle. Koko muistomerkin edusta kaipaa kivituhkapinnoitusta tai laatoitusta. Istutukset on saatava myös muistomerkin arvon mukaisiksi ja kesäisin hoidetuiksi.

Artjärven keskustassa eli Salmelassa on Villikalanjärven pistävä pieni puistoniemi. Se on tarkoitettu maisemakohteeksi ja ulkoilun poikkeamispisteeksi. Niemessä olevat Terijoensalavat eli pallopajut ovat täysin ryteikköisen pensaikkojen peittämät. Ryteikköön jäänyt polku on täynnä koiranjätöksiä.

Tämä alue on aika raivata ja niemeen pistävä polku kunnostettava. Koiran taluttajien on järjestyssäännön mukaisesti korjattava kaavoitetuilla alueille koiranulosteet mukanaan kantamaansa muovipussiin.

Artjärvi luovutti kuntaliitoksessa viiden miljoonan edestä Orimattilan kunnalle Kymenlaakson Sähkö oy:n osakkeita, joiden markkina-arvo on noussut kohisten. Artjärvi on siis urheilukentän pinnoittamisen ja nämä muut kohennuskohteet jo etukäteen maksanut.

Kirjoittaja on Artjärvellä kasvanut lahtelainen.