Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: | Presidentinvaaleissa esille kaivetaan myös ikävät asiat

Vuonna 2024 käydään ulkopoliittisesti tärkeät vaalit eli presidentinvaalit. Media nostaa jo nyt esille potentiaalisesti mielenkiintoisimmat ehdokkaat. Puoluepolitiikan ulkopuolelta mielenkiintoisin on ehdottomasti Ulkopoliittisen instituutin Mika Aaltola, joka on meille suomalaisille tuttu Ukrainan sodan kommentoija. Toistaiseksi hän ei ole ilmoittanut kiinnostustaan asiaan.

Puoluepolitiikassa toimivat myös aktivoituvat presidentinvaaleihin. Heillä itsellään on myös historiaa politiikassa toimimisesta. Valitettavasti tämä ei aina ole mikään hyvä asia.

Nyt Venäjän hyökätessä Ukrainaan näiden rutinoituneiden sekä kokeneiden poliitikkojen vanhat lausunnot kaivetaan esille. Venäjän kaasuputkea ei ole osattu nähdä turvallisuuspoliittisena asiana, vaikka nyt on nähty, että joku nimeämätön taho oli kykenevä iskemään niihin aiheuttaen epävakautta Itämeren turvallisuuteen.

En voi tukea yhtäkään presidenttiehdokasta, joka on puolustellut Venäjän kaasuputkihanketta. Mielestäni sellaiset ehdokkaat karsin heti lähtöruudussa pois. Mielestäni tällaisten ehdokkaiden on turha lähteä johtamaan Suomen ulkopolitiikkaa.

Jos asiat eivät tule vastaan, niin ne tulevat viimeistään presidentinvaaleissa esille ja niihin on vastattava. Menneisyyden puheet ja teot kaivetaan aina vaalitenteissä esille.

Valitettavasti myös poliittiset vastustajat käyttävät nämä heikot kohdat hyödykseen ja ampuvat alas kampanjan.

Viime kädessä kansalla on valta valita, mutta kansa myös kärsii valinnoistaan. Mitään lustraatiokampanjaa presidentinvaaleissa ei tarvitsisi käydä, mutta valitkaamme viisaasti.

Kirjoittaja on lahtelainen.