Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Puuttuuko Hollolan päättäjiltä rohkeutta puolustaa omia kyläkoulujaan?

Vaalit tulevat keväällä, ja ”hirveän hyväksi Hollolaksi” markkinoidun kunnan päättäjät eivät vähääkään ole välittäneet eivätkä nytkään näytä välittävän kuntalaisten mielipiteistä. Peruskoulu toisensa jälkeen poistetaan kunnasta.

Nyt ollaan lopettamassa keväällä Hälvälän koulun toiminta, seuraavana vuonna Tiilikankaan, ja ehkä jo on virkamiessuunnittelussa Pyhäniemen, Herralan, Nostavan ja Paimelan koulujen sekä Kankaan koulun lopetus.

Näin päädyttäisiin aikanaan vain kolmeen kouluun Heinsuon, Salpakankaan ja Kalliolan kouluihin. Ja voitaisiin vuosittain ylpeillä entistä suuremmista kunnan ylijäämistä ja hyvin hoidetusta taloudesta. Tämä on tietoista kunnan palvelujen alasajoa.

On turhaa puhua kuntalaisten näkökulmasta ”hirveän hyvästä Hollolasta”, jossa kouluja lopetetaan, jossa ei ole lukiota eikä edes pankkipalveluja eikä kuntalaisten mielipiteellä ole juurikaan merkitystä. Palvelujen saatavuudesta vastannee lähivuosina yhä enemmän hirveän hyvä Lahti.

Herätkää päättäjät! Kuunnelkaa omia kuntalaisia ja arvioikaa päätettäviä asioita heidän näkökulmastaan, sen te todella olette velkaa heille. Hälvälän koulua ei tule lakkauttaa ennen kuin alueelle on rakennettu uusi koulu varhaiskasvatuksen lapsille ja 1–4-peruskoululuokille.

Kukonkoivua myöten kunta on kaavoittanut uusia asuintontteja, johoin toivotaan asumaan myös uusia kuntalaisia ja yrittäjiä eli veronmaksajia. Myös Rouvin alue ja Soramäki ovat lähellä. Ja koulunkäyntiä alueella helpottaa jo olemassa olevat kevyen liikenteen väylät.

Nostavan logistiikka-alueen hankintaan käytettiin suuria rahasummia ja lupailtiin monelle sadalle hengelle töitä. Nyt taas on varattu sinne alueelle muun muassa kallionporauksiin kolme miljoonaa euroa. Näillä rahoilla ja korkomenetyksillä voisi Hälvälän koulun saneerata tai rakentaa uuden koulun varhaiskasvatuksen lapsille ja 1–4-peruskoululuokille.

Nämä valinnat ja päätökset kuvaavat nykyisten virkamiestemme ja päättäjiemme arvomaailmaa.

Kirjoittaja on kunnanvaltuutettu, aluevaltuutettu (kesk.) ja kirkkovaltuutettu.