Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Nastolan kierrätyspisteiden muutokset ihmetyttävät

Nastolassa oli aiemmin jäte- tai kierrätyspisteet sekä Harjuviidantie päässä että paloasemalla. Edellinen lopetettiin jo aiemmin, nyt jälkimmäinen siirrettiin Kirkonkylän Salen pihaan. Tämä merkitsee, että kylän länsipäässä on useita pisteitä, itäpäässä Rakokiven liikekeskuksen alueella ei yhtään. Kun kysyin Ringiltä syytä tähän, sain seuraavan viestin: ”Pyrimme sijoittamaan Rinki-ekopisteet päivittäistavarakauppojen yhteyteen, johon pakkausasetus ohjaa niitä sijoittamaan. Valitettavasti emme saaneet lupaa siirtyä läheiselle päivittäistavarakaupalle/liikekeskukselle. Olisimme mielellämme siirtäneet ekopisteen S-market Nastolan tai K-supermarket Nastolan yhteyteen. Rakennusvalvontaan oli valitettu mahdollisista meluhaitoista, kun lupaa haettiin, joten se evättiin. Asiasta käytiin neuvotteluja todella pitkään ja lopulta jouduimme hyväksymään tilanteen.”

Nuo selitykset tuntuvat jotenkin oudoilta. Ensinnäkin, miksi Ekopiste alkoi nyt haitata paloaseman toimintaa? Sivullisen ainakin on vaikea huomata tuota haittaa. Johtuiko se kenties siitä, että palo- ja pelastustoimi siirtyi kaupungilta hyvinvointiyhtymälle? Mikä kumman meluhaitta kierrätyspisteestä Rakokiven keskustaan olisi tullut? Toiminta olisi tapahtunut kauppaliikenteen yhteydessä, ja tyhjennysten melu olisi hukkunut muuhun tavaraliikenteeseen.

Nythän kierrätysvaatimukset kasvavat, ja se on hyvä. Kun samaan aikaan asiakkaan mahdollisuudet kierrätykseen vaikeutuvat, se ei ole hyvä. Mielestäni on välttämätöntä avata asia uudelleen, kertoa taustat ja löytää parempi ratkaisu.

Kirjoittaja on nastolalainen.