Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Asiakaspalvelua

Kaikki tiedot on luettavissa sieltä verkkosivuilta. Yritys on tietenkin myös Facebookissa, Twitterissä ja muutamassa muussa paikassa. Jos tarvitsee lisätietoja, voi kysyä koneälyltä. Jokaisen yrityksen sivustolla aukeaa oikeaan alakulmaan chat, joka ilmoittaa haluavansa auttaa. Yleensä vastaus on, että ei ymmärrä kysymystä. Saattaa kutsua henkilön mukaan keskusteluun, mutta hän myös yleensä vastaa lähettämällä joitain yleistietoja.

Voi lähettää sähköpostin, ”Kiitos kun otit yhteyttä, sinulle vastataan viikon kuluttua”. Sitten saa kyselyn, olitko tyytyväinen, tuliko asia hoidettua. Jos vastaa, että ei tullut, ei sillä mitään merkitystä ole.

Yleensä vastaus on, että ei ymmärrä kysymystä.

Aina voi soittaa asiakaspalveluun. ”Meillä on ruuhkaa, odota”. Jonkin ajan kuluttua voi jättää soittopyynnön. ”Kaikki puhelut nauhoitetaan asiakaspalvelun laadun parantamiseksi.” Tämä kuuluu hyvin ja selkeästi.

Mutta sitten on asiakaspalvelijan vuoro, ja hän puhuu tietenkin mahdollisimman heikolla äänellä, että sivulliset ei kuule asiaa, varmaan intimiteettisuojan takia. Puhe on mahdollisimman nopeaa, että ehtii äkkiä palvelemaan seuraavaa asiakasta. Lisäksi hänellä on käytössään mikki, sillä eihän kukaan jaksa pitää luuria korvalla koko päivää.

Normaalikuuloinenkin on sanonut, että mikki särkee äänen. Se voidaan kyllä poistaa, mutta selkeämpi ja hitaampi puhe on vain seuraavan lauseen ajaksi. Puhelun jälkeen tulee kysely, olitko tyytyväinen saamaasi palveluun.

Onneksi asiakkaalla on monta vaihtoehtoa.

Kirjoittaja on eläkeläinen Hollolasta.