Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Mitä järkeä uusittaa toimivia lääkkeitä?

Erikoislääkäri Jyrki Joensuu kirjoitti asiaa lääkäreiden reseptilääkkeiden uusimisesta (Seutu4 8.2.). Itse olen useamman reseptilääkkeen käyttäjänä ihmetellyt sitä, että mikä järki on uusittaa muutenkin kiireisillä ja kuormitetuilla lääkäreillä niiden potilaiden lääkereseptejä, jotka käyttävät säännöllisesti samoja lääkkeitä vuodesta toiseen ja joilla ei ole itse lääkkeiden kanssa mitään ongelmia?

Tässä uusittamisessa ei mikään muutu miksikään paitsi se, että lääkärin työaikaa kuluu itsestäänselvyyden jatkamiseen sekä potilaalle koituu asiasta turhaa vaivaa ja kyttäämistä sen suhteen, mikä lääkeresepti milloinkin on menossa vanhaksi?

Ihmisillä olisi mahdollisesti järkevämpääkin tekemistä. Samasta aiheesta kirjoitin viime vuonna kahdellekin peruspalveluministerille (toinen oli sijainen ), joista kumpikaan ei halunnut asiaan vastata mitään. Ilmeisesti liian vaikea kysymys vastattavaksi.

Kirjoittaja on hollolalainen ruiskumestari evp. ja yrittäjä.