Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Mistä työvoimaa tulevaisuudessa – lääkkeitä työvoimapulaan yrityksille

Tarjotkaa vakituista kokoaikaista työtä. Kiinnittäkää huomiota työ- ja perhe-elämän yhdistämiseen. Palkkauksen on oltava kilpailukykyinen. Kyllä ammattilaisia saa töihin, kun työolot ja ehdot ovat kohdillaan.

Kilpailuetuna yrityksille on myös hyvä johtaminen. Edellä mainittuun kuuluu, että ihmistä kuunnellaan ja otetaan huomioon hänen toiveitaan esimerkiksi lomien suhteen. Lisäämällä vuoropuhelua saamme työhyvinvointia. Hyvästä johtamisesta syntyy myös kilpailuetu.

Ansiosidonnaisen päivärahan kesto takaisin 500 päivään. Juha Sipilän (kesk.)hallitus leikkasi 100 päivää pois, ja tämän hetken keskustelut ja vaalikoneiden kysymykset aiheesta ovat siihen suuntaan, että leikataanko vielä lisää. Vastaukseni on ei missään nimessä.

Työttömyyspäivärahan karenssit tulisi kokonaan poistaa. Ei ole järkeä rangaista taloudellisesti ihmisiä, jotka joutuvat lomautetuiksi tai työttömiksi työnhakijoiksi.

Yleisesti palkankorotuksista ja tasosta: palkalla on pystyttävä tulemaan toimeen. Myöskin työttömänä, sairaana, opintovapaalla ja vanhempainvapaalla on toimeentulo turvattava. Ei lisää leikkauksia vaan toimeentuloa ja turvaa.

Kirjoittaja on lahtelainen kansanedustajaehdokas (vas.) ja Teollisuusliiton valtuutettu.