Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Elinvoimainen maaseutu on myös kaupunkilaisten etu

Maaseudullakaan kaikki eivät ole maanviljelijöitä, lihantuottajia tai metsänomistajia. Osa meistä haluaa vain asua väljemmin ja rauhallisemmassa ympäristössä. Omakotitalo, puutarha ja pieni kasvimaa riittävät. Työpaikka voi olla läheisessä kaupungissa.

Julkisen liikenteen palveluita vain harvoin pystytään kohtuuhintaan pitämään riittävän hyvinä. Näin ollen työssäkäynnistä ei saa tehdä liian kallista korottamalla autoilun hintaa. Ei sittenkään, vaikka ympäristösyistä siihen olisi perusteita. Verotuksella voidaan ohjata autoja vähäpäästöiseen suuntaan.

Monipaikkaisuutta ja etätyötä on tuettava.

Monipaikkaisuutta ja etätyötä on tuettava. Jos kaikki pakotetaan suuriin asutuskeskuksiin, niiden asuntojen hinnat nousevat kohtuuttomiksi kovan kysynnän vuoksi. Ketä ja mitä palvelee maaseudun autioituminen?

Ukrainan tilanne on myös konkreettisesti osoittanut, että oma ruokatuotanto on turvattava jo huoltovarmuudenkin vuoksi. Elinvoimainen maaseutu on koko yhteiskunnan etu, ei vain maalla asuvien.

Kirjoittaja on myrskyläläinen kansanedustajaehdokas (kesk.)