Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Poliitikot eivät päätä opintosuunnitelmista

Suoraan sanoen, kun tuota eduskunnan kyselytuntia katsoo, niin vaalipuheet sieltä oppositiosta paistaa. En hyväksy, miten ihmisistä puhutaan, vaikka olisikin koulussa ongelmia.

Kiitokseni annan nyt istuvalle opetusministerille, joka avasi koulun ongelmat ja puolusti nuoria. Tukitoimia tarvitaan, esimerkiksi mielenterveystyötä. Keppi tuo lisää ongelmia, ja perussuomalaiset ovat aina hanakasti sitä keppiä tarjoamassa.

Nyt todella on valintojen paikka huhtikuussa. Isoista asioista päätetään. Tehdään uurnalla viisaita valintoja. Poliitikot eivät päätä opintosuunnitelmista niin kuin perussuomalaiset olettavat. Kannattaa seurata näitä kummallisia väitteitä, joita he eduskunnassa kyselytunnilla laukovat.

Ja sitten vielä sellainen homma, että vaikka valtio osoittaisi kunnille rahaa opetukseen, niin kunnat itse päättävät säästöistä. Kuntapäättäjiä kannattaa haastaa opetuksen säästöistä sekä inkluusioista. Seinät ovat tärkeitä, mutta lopulta seinien sisällä tarjottu opetus ratkaisee.

Kirjoittaja on lahtelainen.