Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus 22.4.2023 | Pelikaaninpoikaset kasvoivat huipulle

Alueemme jääkiekkoilun lippulaiva Lahden Pelicans pelaa sensaatiomaisesti Liigan finaalisarjaa, jossa panoksena on ei enempää eikä vähempää kuin jääkiekon Suomen mestaruus. Lahtelaisjoukkueen eteneminen kultataisteluun on ollut yllätys lajin asiantuntijoille, sillä ennen kauden alkua pussinokkia veikkailtiin yleisesti sarjan alempaan keskikastiin tai jopa hännille.

Pelikaanit ovat kauden edetessä näyttäneet asiantuntijoille niin sanotusti närhen munat. Hurjan KalPa-sarjan jälkeen lahtelaisia vastaan tullut Tampereen Ilves taipui lopulta yllättävän helposti yritteliään ja paineitta pelanneen joukkueen käsittelyssä. Paineitta Pelicans saa pelata myös finaalivastustaja Tapparaa vastaan. Rutinoituneen Tapparan on lähes kaikissa ennakkoarvioissa arvioitu pyyhkivän turkoosipaidoilla jäätä.

Tätä kirjoittaessa Pelicans on kärsinyt 5–1-tappion Tampereen Nokia Arenassa. Rujot loppulukemat eivät kuitenkaan kerro ihan kaikkea pelin kulusta. Tappara toki oli odotetun kova, mutta lahtelaiset pyristelivät hyvin vastaan toisen erän mustaa loppua lukuun ottamatta.

Turkoosin kannattajajoukon kansoittamassa Isku Areenassa saattaa porkkanapöksyn punttikin jo tutista, ja omiensa edessä Pelicans-pelaajat antavat tamperelaisten kaatamiseksi kaukalossa varmasti kaiken mahdollisen ja vähän enemmänkin.

Tarkemmin pohdittaessa Pelicansin eteneminen loppuottelusarjaan ei ole mikään onnenkantamoinen. Pelicans-organisaatiossa on jo vuosien ajan tehty määrätietoista kehitystyötä, joka näkyy myös alueellisesti juniorikiekkoilijoiden menestyksekkäiden urapolkujen mahdollistajana.

Nyt Pelicansin kärkipuolustajana luutiva Topias Vilén ja niin ikään SM-kultaa jahtaava veljensä Elias Vilén olivat Seutunelosten jututettavina vuonna 2018. Silloin 15-vuotias Topias ja 17-vuotias Elias kehuivat kilvan Pelicans-organisaation juniorityötä ja niitä mahdollisuuksia, joita he sen myötä ovat saaneet.

Nyt nuoret kiekkoilijat maksavat satsauksia takaisinpäin meidän kaikkien kiekkofanien iloksi. Hienointa Pelicans-menestyksessä onkin juuri omien kasvattien näkyvä rooli siinä, mitä tähän mennessä on saavutettu.