Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nastolalaisäidin idea lähti lentoon: Lapsille oma liikuntayhteisö nettiin

Ammattilaiset perustivat talkoilla verkkoyhteisön, joka leikittää ja liikuttaa alakouluikäisiä kotioloissa.

Monessa kodissa ollaan helisemässä, kun elämä keskittyy neljän seinän sisälle. Etäopetuksessa olevat tenavat kaipaisivat kipeästi muutakin aktiviteettia, eivätkä vanhemmat töiltään ehdi sitä järjestää.

Nastolalainen äiti ja yrittäjä Sanna Venhoranta havahtui sosiaalisessa mediassa vanhempien tuskailuun siitä, miten saada lapset tietokoneen äärestä liikkumaan, ja sai idean.

– Ajattelin, että onhan meillä valtavasti upeita ammattilaisia, jotka työskentelevät liikunnan ja hyvinvoinnin parissa. Meiltä täytyy löytyä tukea ja työkaluja innostaa lapsia liikkumaan ja lähtemään ulos!

Tuumasta toimeen: itsekin elämäntapavalmentajana työskentelevä Venhoranta päätti hyödyntää verkostojaan ja alkoi huhuilla, löytyisikö muita kiinnostuneita mukaan.

– Siitä se lähti leviämään, ja vastaanotto on ollut ihan loistava! Tämä on lähtenyt laajenemaan isommaksi kuin olin ajatellut. Mutta mitä isompi tästä tulee, sen parempi.

Talkoisiin on jo ilmoittautunut kymmeniä valmentajia, urheilu- ja harrastusseuroja ja sponsoreita Lahden alueelta. Yhteistyöhön on saatu mukaan muun muassa Vierumäen urheiluopisto ja Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu (PHLU).

Kantava ajatus on, että liikkuminen tuo iloa!

Yrittäjä Sanna Venhoranta

– Kaikki tekevät työtä täysin vapaaehtoisesti ja hyvästä sydämestään. Sponsoreilta toivotaan lähinnä palkintoja lapsille.

Verkkoon on avautunut maksuton leikki- ja liikuntayhteisö, josta lasten on helppo omatoimisestikin bongata kivaa tekemistä, haasteita ja kenties ihan uusi harrastuskin.

– Tämä tehdään täysin lasten yhteisöksi. Me ylläpitäjät valvomme, että sääntöjä noudatetaan ja ilmapiiri on positiivinen, Venhoranta lupaa.

Palvelu on suunnattu etenkin alakouluikäisille, ja se toimii aluksi Facebookissa ja Instagramissa, nettisivustokin on tulossa.

Lapset pääsevät muun muassa haastamaan toisiaan erilaisissa haasteissa.

– Luvassa on myös matalan kynnyksen lajiesittelyitä ja videoharjoitteita.

– Kilpailuihin ja haasteisiin tulee omat hashtagit, joten lapset voivat ottaa omia kuvia ja videoita, niitä sitten palkitaan ja nostetaan sivuille.

Alkajaisiksi pidetään kisa, jolla etsitään yhteisölle nimeä, myös logo- ja piirustuskilpailu on luvassa. Palkinnoiksi on eräältä sponsorilta jo saatu koottavia linnunpönttöjä.

Tarjolla on monipuolista tekemistä naruhyppelystä frisbeenheittoon.

– Tarkoitus on, ettei tarvitsisi ostaa kalliita välineitä, vaan että tarjonta on kaikille mahdollista.

Lajeista edustettuna ovat esimerkiksi salibandy, jääkiekko, koripallo, jooga ja jalkapallo.

– Tyttövoittoisia lajeja on vähän, esimerkiksi tanssin ja cheerleadingin osaajia kaivataan, vinkkaa Venhoranta.

– Etsinnässä on myös henkilö, joka osaisi rakentaa puujalat.

Kaikki mukaan lähteneet valmentajat ovat työskennelleet lasten parissa.

– Varmasti tosi kivoja juttuja on luvassa. Kantava ajatus on, että liikkuminen tuo iloa!

Venhoranta uskoo, että yhteisö helpottaa myös opettajien työtä.

– Tätä kautta opettajat pystyvät monipuolisemmin antamaan lapsille ohjeita ja vinkkejä liikkumiseen.

Yhteisöön tulee myös tietopankki harrastusmahdollisuuksista. Sen löytää Facebookista nimellä "Leikki- ja liikuntayhteisö" ja Instgramissa nimellä "Leikki_ja_liikunta_yhteisö".