Hollolan Salpiksen kaudesta muistetaan uusi lempinimi, seuran kekkerit sekä "aprillipila"

Salpiksen naisten joukkue päätti kautensa yhteiskuvaan Vaasassa hävityn ottelun jälkeen. Ryhmän lempinimeksi vakiintui Kätyrit sinikeltaisten Minions-animaatiohahmojen mukaan. Eniten valintoja ottelun kätyriksi sai kauden aikana hakkuri Jenni Laurila (numero 12). Salpis

Aatu Raninen

Päättynyt lentopallokausi muistetaan Hollolan Salpiksessa varmasti pitkään. Syksyllä seura juhlisti 50-vuotispäiviään, kun taas keväällä kuokkavieraaksi saapui koronavirus.

Monen muun asian ohella tällä hetkellä on kova huoli myös paikallisten urheiluseu­rojen selviytymisestä virus­epidemian yli. Salpiksen varapuheenjohtaja ja naisten joukkueen valmentaja Kari Kotilainen* arvioi, että toistaiseksi korona ei iske lentopalloseuraan erityisen lujaa.

– Siinä mielessä tilanne on ihan hyvä, että salimaksuja ei ole Hollolassa tarvinnut maksaa. Ei olla maksettu turhasta, eikä olla täysin riippuvaisia sponsoreista, Kotilainen muotoilee.

Hän kuitenkin ennakoi viiveellä näkyviä vaikutuksia.

– Muut rahalliset tuet kunnalta tai liitolta varmaan voivat vähentyä, tai eivät ala niin ripeästi pyöriä syksyllä.

– Junioreiden kesän Power Cup -turnaus tietysti siirtyi, sinne on mennyt osallistumismaksuja, ja on epäselvää miten niiden kanssa käy. Puhutaan joistakin sadoista per juniori, se on iso raha jos perheestä lähtee parikin pelaajaa, Kotilainen toteaa.

Monelle on jäänyt kova polte päästä tekemään jotain.

Kari Kotilainen

Naisten edustusjouk­kueen kausi ehti juuri päättyä ennen koronan rantautumista.

Runkosarjan lohkon kakkossijan jatkeeksi Salpis kaatoi puolivälierissä Töölön Vesan voitoin 2–0 (3–0, 3–0), mutta taipui välierissä Vaasan Kiistolle kahdesti (2–3, 1–3).

– Kausi oli pelillisesti tosi hieno, ja joukkueessa oli mahtava fiilis. Olimme Etelä-Suomen alueen kärkijoukkue, ryhmää yhdessä Sanna Tasangon kanssa valmentanut Kotilainen summaa.

– Pudotuspeleissä tilanne oli sitten uusi, noin korkealle ei olla aiemmin menty. Ehkä jonkinlainen väsymys iski, ja ihan parhaat pelit eivät osuneet siihen kohtaan.

Osa joukkueen tarinaa olivat uudet sinikeltaiset peliasut, joilla Salpis palasi juurilleen. Ne poikivat nopeas­ti mielleyhtymän Minions-animaatiohahmoihin, ja sitä kautta jouk­kueen lempinimeksi vakiintui Kätyrit.

– Se oli hauska teema, ja yksi tekijä miksi joukkuehenki hitsautui niin hyväksi, vaikka uusia pelaajia oli paljon, ja mukana sekä nuoria junioreita että kokeneempaa kaartia, Kotilainen uskoo.

Tasaisesta ryhmästä löytyi eri otteluissa uusia onnistujia.

– Monilla joukkueilla on yksi tai kaksi huippua, jotka pystyvät ratkomaan yksinään. Meillä taso säilyi vaihtoja tehtäessä. Erityisesti keskipelaajat olivat vahvoja, he pystyivät torjumaan ja hyökkäämään aika hyvin, Kotilainen sanoo.

Valmennuksen positiivisena ongelmana harjoituksissa oli jopa pelaajien paljous. Toisaalta tiettyä särmää olisi paikoin kaivattu enemmänkin.

– Jonkinlainen johtaja ja sytyttäjä meiltä ehkä vähän uupui.

– Niin ja yleisömäärähän meillä oli ihan kakkossarjan kärkipäätä. Se on huima saavutus, ja iso kiitos heille mukanaolosta, Kotilainen toivottaa.

Salpiksen miehillä 2-sarjan kausi loppui runkosarjaan ja C-lohkon 2. sijaan. Neljännesvälierät Himangan urheilijoita vastaan jäivät pelaamatta.

Lohkon ylivoimainen ykkönen oli Pälkäneen Lukko (46 pistettä) perässään kolme tasavahvaa Salpis (32), Vilppulan Tähti (32) ja Keimolan Kaiku (30). Runkosarjan viimeisestä kahdeksasta ottelusta Salpis hävisi vain yhden juuri Pälkäneelle.

Seuran pelaajille kautta linjan lähiviikot tietävät harjoittelua omissa oloissa.

– Palloa pystyy pomputtelemaan vaikka seinää vasten, tai sormen päillä ilmassa, samalla kun käy kyykyssä tai selällään. Sellaista ”lentopalloilijan valaa” voi harjoitella kuntopiirien ohella.

– On sieltä jo videoita tullutkin, että omin päin tehdään aktiivisesti, Kotilainen kertoo.

Myös rantalentopallo voi tänä kesänä olla suositumpaa, jos vain kokoontumiset ovat jälleen sallittuja.

– Monelle on jäänyt kova polte päästä tekemään jotain. Ennen koronaa meillä oli puhettakin, että junioreja aktivoitaisiin jonkinlaiselle biitsileirille. Jos tilanne helpottaa, niin varmaan Kortteliliigassa ja muilla biitsikentillä on porukkaa entistä enemmän, Kari Kotilainen ennustaa.

* Keskiviikkona julkaistuun paperilehteen päätyi vahingossa nimisekaannus, jonka ei kuitenkaan ollut tarkoitus olla mikään aprillipila. Haastateltu henkilö oli siis Kari Kotilainen, kuten tässä nettiversiossa, ei puheenjohtaja Timo Korkalainen.

Keskustelu